SEGRE

ERC nega el sacrifici de Puigdemont, però vol una investidura "real"

La diputada Teresa Jordà afirma que "amb simbolismes" no es guanya un país

La cadira buida del president del Parlament.

ERC nega el sacrifici de Puigdemont, però vol una investidura "real"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada d’ERC Teresa Jordà ha dit aquest dimecres que no li consta que s’hagi "sacrificat" a Carles Puigdemont com a candidat a la Presidència de Catalunya, però ha recalcat que estan buscant que hi hagi una investidura "efectiva" i "real", perquè "amb simbolismes" no es guanya un país.

Jordà ha fet aquestes declaracions al Congrés dels Diputats en ser preguntada pels missatges enviats per Puigdemont al diputat d’ERC Toni Comín, en els que afirma que el procés independentista "ha acabat" i que els seus coreligionaris l'han "sacrificat" com a candidat després que el "pla de Moncloa" hagi "triomfat".

"No em consta", ha assegurat la diputada republicana, que ha incidit que ERC espera que es torni a convocar el ple d’investidura, en el qual serà "importantíssim" tenir un candidat que "sigui president i que ho sigui de manera efectiva".

Preguntada si caldria nomenar un nou candidat, ha contestat que això depèn dels 68 diputats independentistes, però que "de moment, el candidat és Carles Puigdemont". "Estem a l’espera de veure què passa, però sí intentant que aquesta investidura sigui real i sigui efectiva, perquè amb els simbolismes no guanyarem un país", ha insistit.

tracking