SEGRE

Parlament rep la resolució del TC i té fins el dia 15 per a al·legacions

La cadira buida del president del Parlament.

ERC nega el sacrifici de Puigdemont, però vol una investidura "real"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha rebut ja la notificació formal de l’última resolució del Tribunal Constitucional, per la qual cosa comença un termini d’al·legacions que acabarà el dia 15, segons fonts de la Cambra catalana. El TC va rebutjar dimarts passat les al·legacions de Carles Puigdemont per a la seua investidura, que finalment no va tenir lloc aquell dia, i es va reafirmar en les mesures cautelars per prohibir la seua candidatura a la presidència de la Generalitat si no és presencial i compta amb permís del Suprem.

Després de la batalla judicial per les mesures cautelars, el president del Parlament, Roger Torrent, va demanar als serveis jurídics de la Cambra que estudiessin una resposta legal ja contra l’admissió a tràmit per part del TC de la impugnació del Govern sobre la investidura de Carles Puigdemont. Una resposta per a la qual s’ha obert un termini de deu dies hàbils a partir d’avui, quan la Cambra catalana ha rebut la resolució. En aquest sentit, segons fonts del Parlament, els serveis jurídics ja treballen en les al·legacions i tenen de termini fins el dia 15 de febrer per presentar al·legacions.

Paral·lelament, els lletrats de la Cambra continuen treballant en un informe sobre els nous terminis del ple d’investidura, que s’hauria d’haver celebrat abans del 31 a la mitjanit però que no va tenir lloc perquè Torrent va ajornar la sessió, al·legant que no es podien donar les garanties perquè pogués ser elegit Puigdemont, que no ha tornat de Brussel·les, on està fugit de la justícia espanyola, ni disposa per tant del permís judicial.

Els terminis i el resultat de les al·legacions poden marcar el ritme negociador de JxCat i ERC, que des d’ahir mantenen contactes discrets per recosir la relació i assolir un acord global per a la investidura i el futur Govern.

tracking