SEGRE

Torrent: "Puigdemont és i continuarà sent candidat a la presidència"

Insisteix que només convocarà la sessió d’investidura si té garanties que serà "efectiva"

El president del Parlament, Roger Torrent.

Torrent: "Puigdemont és i continuarà sent candidat a la presidència"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha subratllat aquest dijous que el líder de JxCat, Carles Puigdemont, "és i continuarà sent" el seu candidat a la Presidència de la Generalitat, encara que ha remarcat que només convocarà la sessió d’investidura si té garanties que serà "efectiva".

En una entrevista a Rac1, Torrent ha garantit que no retrocedirà "ni un mil·límetre" en la defensa dels drets de Puigdemont per ser elegit president i, sense fixar un termini per a la sessió d’investidura, ha assenyalat que es treballarà "políticament per donar amb una fórmula que permeti preservar els drets de Puigdemont i que la seua investidura sigui efectiva".

Després que ahir JxCat es conjurés en una reunió per continuar treballant per investir a Puigdemont, Torrent ha remarcat que "cap tribunal" ha de decidir qui és el pròxim president català, i s’ha reafirmat que no pensa canviar de candidat a la Presidència de la Generalitat, encara que ha condicionat la convocatòria a tenir garanties que serà "efectiva". "Només es farà un debat d’investidura si es donen totes les garanties per a Puigdemont i perquè aquesta investidura sigui efectiva", ha incidit Torrent, sense fixar terminis per a la sessió ni confirmar si avalaria una investidura a distància. Encara que sí que ha deixat clar que "Carles Puigdemont és el candidat a la investidura de la Generalitat" i ha afegit: "Ho és i ho continuarà sent".

Ha remarcat que "cap tribunal" pot dir qui serà el pròxim president de la Generalitat i que el calendari no "el marca el Tribunal Constitucional, sinó la possibilitat de donar amb aquesta fórmula per a una investidura "amb totes les garanties", mentre el Parlament està pendent de l’informe dels lletrats sobre la interpretació dels terminis per a aquesta investidura, després que s’esgotessin ahir.

Preguntat per si existeix un pacte entre ERC i l’Estat contra Carles Puigdemont després dels missatges telefònics de l’expresident català coneguts ahir, ha recordat la trajectòria del seu partit i que el seu líder, Oriol Junqueras, segueix a la presó, i en aquest punt ha subratllat que, com a president del Parlament, no entrarà "en absolut en insinuacions immorals".

En relació amb els mateixos missatges telefònics, Torrent ha evitat valorar converses "de l’àmbit privat", una cosa que creu que no li correspon fer a un president del Parlament.

tracking