SEGRE

EUROPA NEGOCIACIÓ

May espera tancar el pacte de transició del Brexit al març

Defensa un país “obert a l’exterior” malgrat la sortida de la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va manifestar ahir que espera tancar l’acord sobre el període de transició del Brexit al març, que estaria vigent des de l’inici de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea fins a la separació definitiva del bloc. En aquest sentit, Brussel·les va oferir a Londres mantenir una espècie de statu quo fins a finals del 2020, encara que hi ha nombroses discrepàncies en matèria econòmica. Igualment, la premier va explicar que el pacte final del Brexit no reduirà a una elecció entre Europa i la resta del món. Així doncs, “el poble britànic ha votat que recuperem el control dels nostres diners, de les nostres fronteres i de les nostres lleis, i és el que farem”, alhora que “volem garantir un acord comercial transfronterer, i un acord beneficiós tant per a nosaltres com per a la Unió Europea”. En aquesta línia, Theresa May va insistir en un Regne Unit “global” i cada vegada “més obert a l’exterior”, que compti amb “els millors acords comercials” amb tot el món “una vegada hàgim abandonat la Unió Europea”.

Per la seua part, el ministre de Comerç, Liam Fox, va reconèixer ahir que és “molt difícil” que els britànics mantinguin alguna classe d’unió duanera amb el club comunitari després del Brexit.

La ‘premier’ provarà de negociar “els millors acords” comercials amb el món després del Brexit

D’aquesta manera, Fox va comentar que “és molt difícil contemplar com estar en una unió duanera és compatible amb el fet de tenir una política comercial independent, ja que seríem dependents del que la Unió Europea negociï en les polítiques comercials”. A més, va subratllar que “una de les raons per les quals l’abandonem és per prendre el control” i “aprofitar els mercats creixents”. Per això, no tindria sentit una “tarifa externa comuna”, va concloure.

tracking