SEGRE

INVESTIGACIÓ DOCUMENT

Trump autoritza publicar un informe sobre la trama russa

Assenyala l’FBI per negligències a la investigació || Adverteixen que la publicació entorpeix les indagacions del Rússiagate

El president nord-americà, Donald Trump.

El president nord-americà, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va donar ahir llum verda a la publicació d’un informe elaborat per l’equip del cap del Comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants, el republicà Devin Nunes, en el qual s’acusa l’FBI de suposades negligències en la investigació sobre la ingerència russa a les últimes eleccions presidencials del país.

D’aquesta manera, Trump va ignorar les advertències del mateix FBI i del departament de Justícia, que van alertar que la publicació del document podria comprometre la investigació federal que encapçala el fiscal especial Robert Mueller sobre aquest assumpte, conegut popularment com a Rússiagate. En aquesta mateixa línia, els demòcrates van denunciar que l’objectiu de Donald Trump amb la publicació de l’informe constitueix un intent per desacreditar la tasca de Mueller a l’hora d’investigar els presumptes vincles entre el mandatari i Moscou. Així mateix, els líders del partit al legislatiu, la congressista Nancy Pelosi i el senador Chuck Schumer, van sol·licitar la remoció de Devin Nunes de la prefectura del Comitè. De fet, la decisió de Donald Trump va arribar després que dilluns passat la majoria dels membres d’aquest òrgan de la Cambra de Representants n’avalés també la difusió. No obstant, la sortida a la llum pública del document no va agradar a tots els republicans. En aquest sentit, el senador John McCain va indicar que “els últims atacs” contra l’FBI i el departament de Justícia només “serveixen als interessos” de Vladímir Putin. Igualment, va afegir que “la investigació del fiscal especial Mueller ha d’avançar sense obstacles”.

Donald Trump diu que el Rússiagateestà “polititzat’’ i que és una “vergonya”

L’informe revelat acusa l’FBI d’ignorar el “clar biaix” a favor dels demòcrates d’una de les seues fonts, l’exespia britànic Christopher Steele. Arran d’això, Trump va assegurar ahir mateix que “la cúpula demòcrata, l’FBI i el departament de Justícia han polititzat el procés d’investigació contra els republicans, una cosa impensable fins fa poc” i que “és una vergonya” el que això passi “al nostre país”.

tracking