SEGRE

Dos diputats de la CUP viatgen a Brussel·les per tractar la investidura amb Puigdemont

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera.

Dos diputats de la CUP viatgen a Brussel·les per tractar la investidura amb PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats de la CUP al Parlament Carles Riera i Vidal Aragonés han viatjat aquest dilluns a Brussel·les per tractar amb el líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, la fórmula que ha de fer possible la seua investidura com a president de la Generalitat.

Fonts de la CUP han explicat que la delegació de la CUP es desplaça aquest matí a Bèlgica per acudir a una reunió sol·licitada pel mateix Puigdemont. La cita arriba després que ahir una delegació d’ERC es reunís a Brussel·les amb Puigdemont i altres representants de JxCat, una trobada en el qual es van registrar avenços negociadors tot i que encara no està tancat l’acord.

En paral·lel al contacte entre Puigdemont i la CUP, avui el conjunt del grup parlamentari de JxCat -tret dels diputats investigats que no poden sortir d’Espanya per ordre judicial- també s’ha desplaçat a Brussel·les per reunir-se i avaluar les negociacions per fer possible la investidura.

JxCat manté el silenci sobre la fórmula per a la investidura de Puigdemont, però des de l’inici de la legislatura ha defensat que pot ser investit sense violar el reglament del Parlament.

ERC, per la seua part, adverteix que el ple d’investidura, ajornat pel president del Parlament, Roger Torrent, només ha de celebrar-se si és per dur a terme una elecció amb garanties i que no comporti conseqüències penals.

tracking