SEGRE

COMPTES INVESTIGACIÓ

L'exfiscal en cap de Catalunya va arxivar un cas contra Albiol abans del 21-D

Xavier García Albiol, ahir.

Xavier García Albiol, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfiscal en cap de Catalunya Anna Magaldi va arxivar una investigació contra el líder del PP català i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, al novembre, abans de les eleccions catalanes del 21-D. El popular estava sent investigat per presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau i prevaricació en relació amb uns ajuts econòmics que hauria rebut el Joventut de Badalona des del consistori d’aquest municipi en la seua etapa com a primer edil a través de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet.

Igualment, la Fiscalia també investigava en la mateixa causa el director de l’Institut Català del Sòl, Damià Calvet. Les indagacions s’havien iniciat el 2015 arran d’una denúncia d’una associació de propietaris de Badalona i Magaldi va tancar el cas argumentant que, malgrat que podien existir “irregularitats” i “il·legalitats”, aquestes tenien transcendència administrativa i no penal. Aquesta decisió va ser ratificada per la Fiscalia Superior de Catalunya, malgrat l’oposició del fiscal Antonio Pelegrín, que va ser l’encarregat de dirigir la investigació en un primer moment.

L’equip de govern badaloní va anunciar ahir que estudiarà totes les possibles vies perquè segueixin les investigacions, mentre que el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, va defensar que l’ajuntament no va destinar “ni un sol euro de diner públic” al club. L’actual alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, es va mostrar sorpresa per aquestes declaracions d’Albiol i va comentar que “no sé si és culpable o no, però o bé menteix o no saben d’on procedien els diners”. “No és el que em preocupa més”, va apuntar. A més, Sabater va sospitar d’una possible “ingerència política” en les decisions judicials perquè el cas s’arxivés.

tracking