SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

L’únic terrorista viu dels atacs de París calla en el seu judici a Bèlgica

La Fiscalia demana 20 anys de presó pel tiroteig amb la Policia tres dies abans de la seua captura || “El meu silenci no em fa culpable ni criminal, és la meua defensa”

Agents de policia emmascarats custodien al tribunal Salah Abdeslam, la cara del qual està pixelada.

Agents de policia emmascarats custodien al tribunal Salah Abdeslam, la cara del qual està pixelada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici belga contra Salah Abdeslam, únic jihadista supervivent dels atemptats de París del novembre del 2015 i detingut a Brussel·les mesos després, pel tiroteig amb la Policia belga ocorregut tres dies abans de la seua captura el març del 2016, va començar ahir sota fortes mesures de seguretat. La Fiscalia belga ha demanat una pena de fins a 20 anys de presó per al presumpte terrorista.

L’actitud d’Abdeslam va centrar gran part de l’interès de la compareixença del delinqüent de vida dissoluta que va acabar a les files del grup terrorista de l’Estat Islàmic (EI) al costat del seu germà Ibrahim, un dels suïcides de París.

“No desitjo respondre cap pregunta (...). Se m’acusa, aquí estic. El meu silenci no em fa culpable ni criminal, és la meua defensa”, va dir al tribunal Abdeslam, al qual l’espera a França un macrojudici per la seua presumpta participació en els atemptats de París i els seus voltants en què van ser assassinades 130 persones.

El suposat jihadista, el cinturó explosiu del qual va fallar la nit del 13 de novembre a la capital francesa, va arribar al Palau de Justícia de Brussel·les amb cabell llarg i barba.

L’acusat no es va aixecar davant del tribunal, va dir que “els musulmans són jutjats i tractat de la pitjor manera, sense pietat”, i va demanar a la cort que basi la sentència en les “evidències científiques” i no en l’“opinió pública”.

“No tinc por de vostè, ni dels seus aliats. Tinc confiança en Al·là”, va dir Abdeslam en la seua primera compareixença en públic des que va ser detingut tres dies després del tiroteig amb policies belgues i francesos, tres dels quals van resultar ferits, en fets ocorreguts el 15 de març del 2016 en un apartament de la comuna brussel·lesa de Forest.

Quatre dies després de la seua captura, uns altres tres integrants de la mateixa cèl·lula terrorista van atemptar contra el metro i l’aeroport de Brussel·les, assassinant 32 persones.

Aquest judici, inicialment programat per al passat desembre i retardat fins al febrer, perquè Abdeslam va acceptar a última hora la defensa d’un advocat, és possible que finalitzi divendres vinent, encara que els temps podrien escurçar-se.

tracking