SEGRE

Activada l'alerta per nevades a cotes baixes de Barcelona i Girona

A partir de la tarda la neu també pot afectar punts de Tarragona

La nevada deixa una vintena de carreteres de Pirineu de Lleida amb ús de cadenes i més de 700 escolars sense classe

Temporal de neu del febrer del 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’alerta del pla d’emergències NEUCAT per les nevades que s’estan donant en cotes baixes de les demarcacions de Barcelona i Girona i per les incidències que estan provocant a la xarxa de carreteres.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la cota de neu se situa entorn dels 100 metres, si bé en moments puntuals pot arribar a nevar per sota d'aquesta cota, fins a nivell de mar. Els gruixos es produiran a partir de 200 metres, amb possibilitat de 2 cm a cota de 300 m. Les comarques amb més afectació seran el Maresme, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà però també afectaran l’àmbit metropolità de Barcelona. L'episodi es donarà a tot el litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i Girona i al migdia és quan més intens pot ser.

De cara a la tarda, les precipitacions es desplaçaran cap al sud afectant principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona i també litoral i prelitoral de Tarragona. La cota de neu aquesta zona es mantindrà als 100 metres i puntualment podrà baixar fins a nivell del mar.

El Servei Català de Trànsit informa que hi ha 3 vies tallades per neu: BV-4024 Bagà-Coll de Pal; GIV-4016 Toses-Planoles; GIV-5201 Viladrau-Sant Marçal de Montseny. A més, hi ha 6 vies on és obligatori circular amb cadenes (més informació en aquest enllaç).

tracking