SEGRE

PANORAMA

El PP pretén prohibir els indults en casos de rebel·lió i sedició

ERC apressa els socialistes a escoltar Iceta i denunciar la proposta || El PDeCAT hi veu una “revenja” per castigar els que qüestionen la unitat d’Espanya

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a l’arribar a la sessió de control.

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a l’arribar a la sessió de control.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va confiar ahir que el PSOE doni suport a la seua proposta per prohibir els indults dels condemnats per rebel·lió i sedició perquè “millora i amplia” els casos i “recull el sentir de la majoria d’espanyols”.

El PP va presentar una esmena a la proposició de llei d’indults que va promoure el PSOE fa un any per impedir que es concedeixin més indults als condemnats per corrupció i maltractaments.

Hernando va assenyalar, d’altra banda, que en aquesta esmena hi ha la voluntat del partit que a Espanya no hi hagi “impunitat ni indults per a determinats delictes”, entre els quals va citar la corrupció, el terrorisme, la sedició, la rebel·lió o els maltractaments.

La portaveu del grup socialista, Margarita Robles, es va limitar a manifestar que està convençuda que el PP ha proposat que no puguin ser indultats els condemnats per delictes de rebel·lió o sedició per “tapar” l’essència de la proposició de llei del PSOE contra els indults a corruptes.

Per la seua part, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va assegurar que la proposta dels populars és una forma de “repressió” de la qual es trasllueix “la seua posició feble” i que als populars “només els queda la força bruta”.

Tardà va instar el PSOE a sortir “immediatament” a denunciar aquesta nova “submissió dels drets” seguint l’exemple del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va plantejar que els dirigents independentistes immersos en un procés judicial siguin indultats una vegada que hi hagi condemna. El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, va afirmar que la proposta del PP de prohibir els indults pels delictes de sedició i rebel·lió, dels quals s’acusa els dirigents independentistes, és una “revenja” per castigar “els que qüestionen la unitat d’Espanya”.

Per la seua part, el portaveu de Justícia del PNB a la cambra baixa, Mikel Legarda, va expressar el seu rebuig a la proposta dels populars de prohibir els indults per a determinats condemnats, entre ells els penats per rebel·lió o sedició, atès que considera “inconstitucional” que es limiti la capacitat d’exercir del dret de gràcia que té l’Executiu.

Santamaría, a Joan Tardà: “Tant costa, sacrificar un català?”La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va provocar ahir una nova polèmica després que al Congrés dels Diputats va preguntar “tant costa sacrificar un català?” en al·lusió a Carles Puigdemont. Santamaría va formular aquesta pregunta al diputat d’ERC Joan Tardà, durant la sessió de control al Govern central com a resposta quan aquest va sol·licitar a l’Executiu que abandoni el “camí de l’autoritarisme” i “restitueixi les institucions d’autogovern”. En la seua rèplica, Santamaría va dir que ja no s’està davant dels escenaris que s’obren sinó els que “es tanquen” i va recalcar que ara hi ha una “responsabilitat” d’ERC i d’altres partits perquè hi hagi “un govern efectiu” a Catalunya.

tracking