SEGRE

Méndez de Vigo assegura que el Govern no consentirà una reforma que investeixi Puigdemont

Creu que els independentistes "haurien d’haver après quines coses no es poden fer"

El ministre d'educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo.

Méndez de Vigo assegura que el Govern no consentirà una reforma que investeixi PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha garantit aquest dijous que l’Executiu no consentirà una reforma de la llei de Presidència de la Generalitat per permetre una investidura a distància de Carles Puigdemont. Méndez de Vigo s’ha referit així, en una entrevista a Antena 3, a aquesta reforma que defensa Junts per Catalunya, vista amb recels per part d’ERC, i que intenta donar cobertura legal a què Puigdemont sigui nomenat president sense ser present al Parlament. "No pot ser. El Govern, que a l’exercici del 155 té totes aquestes funcions, no el va consentir", ha subratllat el portaveu del Govern davant d’aquesta iniciativa.

Segons el seu parer, els independentistes haurien d’haver après quines coses no es poden fer, com violar la Constitució o l’Estatut i "jugar a la unilateralitat". "Tornar a les caminades de modificar fraudulentament una llei per permetre un estatus a aquest senyor, em sembla que és una mala notícia", ha postil·lat.

Méndez de Vigo ha recordat que Puigdemont és una persona acusada de delictes molt greus i fugida de la Justícia, i no és possible que

tota la política catalana passi pel seu destí. "Catalunya ha de recuperar la normalitat", ha defensat el portaveu del Govern.

tracking