SEGRE

Sabrià (ERC): "No ens consta que JxCat hagi proposat un nom alternatiu"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià

Sabrià (ERC): "No ens consta que JxCat hagi proposat un nom alternatiu"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit aquest dijous que no li consta que JxCat hagi proposat un nom alternatiu al de Carles Puigdemont per ser investit president, si bé veu "amb bons ulls" una última proposta de fórmula per a la investidura que els han fet arribar, que no ha concretat.

En declaracions a TV3, Sergi Sabrià ha negat que les formacions independentistes estiguin negociant ja algun nom alternatiu que hagi proposat JxCat per ser investit president de la Generalitat al Parlament davant de la impossibilitat que Carles Puigdemont pugui defensar la seua candidatura a la cambra catalana. "A mi no em consta que JxCat hagi posat un altre nom a sobre de la taula", ha assenyalat Sabrià, abans de puntualitzar que no correspon a ERC proposar noms, per la qual cosa ja els valorarem quan siguin proposats, però segur que no serà un problema".

Sobre la fórmula que permeti desencallar la investidura i, alhora, restituir a Carles Puigdemont com a president, el portaveu republicà ha indicat que ERC veu "amb bons ulls" les últimes propostes que li ha fet arribar JxCat, però que "encara estem treballant intensament parell aconseguir l’acord".

Segons Sergi Sabrià, l’objectiu a aconseguir és que el Parlament pugui investir un candidat a la presidència i, alhora, "trobar la manera de legitimar la figura de Puigdemont" com a president legítim. ERC, tanmateix, continua sent molt escèptica sobre la proposta de JxCat de reformar la llei de la presidència i del Govern com a via per desencallar la investidura, ja que considera que això implica una tramitació "molt llarga" amb la possibilitat d’haver d’esperar diversos dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries. "Hem de treballar amb propostes que tinguin tempos més curts", ha explicat el portaveu d’ERC, que ha considerat que "allargar durant dos mesos (aquesta reforma de la llei) és inassumible", i ERC rebutja que això comporti "la permanència del 155" durant més temps encara.

tracking