SEGRE

Torrent no aclareix el futur de la investidura després de reunir-se amb Junqueras

Roger Torrent surt de la presó d'Estremera aquest dijous.

Torrent no aclareix el futur de la investidura després de reunir-se amb JunquerasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, no ha aclarit el futur de la investidura a Catalunya ni si presentarà un candidat alternatiu a l’expresident Carles Puigdemont, després de reunir-se aquest dijous al centre penitenciari d’Estremera amb el exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

Torrent, que va arribar a la presó madrilenya minuts després de 2/4 de 9 del matí per visitar Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn, també empresonat, no ha volgut respondre als periodistes sobre la possibilitat que decideixi finalment presentar com a candidata a la portaveu de JxCat, Elsa Artadi.

Després de més de tres hores de visita a la presó, en la qual ha coincidit també amb l’exdiputat nacionalista i advocat Francesc Homs, i amb el portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, Torrent s’ha limitat a relatar que ha estat una reunió "molt profitosa" i que ha trobat als reclusos "serens", bé d’ànim i amb "molta dignitat".

Després de dir que Junqueras i Forn són "homes de pau" i "de profundes conviccions democràtiques" que "mai no haurien d’estar presos per les seues idees", Torrent ha dit que els defensarà fins "les últimes conseqüències" perquè puguin exercir els seus drets polítics i com a diputats del Parlament. "Aquesta presó no pot empresonar les idees, per molt que ells siguin víctimes d’un judici polític i d’una causa política", ha avisat a les portes del centre penitenciari.

Preguntat si havia vingut a la presó per informar Junqueras i Forn de la candidatura d’Artadi i del futur polític de Puigdemont, només ha afegit que durant la reunió han compartit "idees i plantejaments de futur" sense aportar més detalls. "Els he dit que faré tot el que estigui a la meua mà per defensar la seua llibertat, perquè siguin a casa, amb la seua família i amb els seus i perquè es respectin els drets polítics dels diputats", ha insistit.

La visita de Torrent a Junqueras i Forn s’emmarca en la ronda de contactes que està tenint amb dirigents nacionalistes i independentistes per intentar desembussar la investidura del nou president de la Generalitat.

En aquesta ronda, està previst que visiti a primera hora d’aquesta tarda  la presó madrilenya de Soto del Real als dirigents de l'ANC, Jordi Sánchez i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

tracking