SEGRE

POLÍTICA ALEMANYA

Merkel rep dures crítiques internes per cedir Finances

L’SPD va amenaçar de deixar les negociacions si no rebien el ministeri || Els bavaresos es mostren satisfets amb el pacte

Angela Merkel, en una reunió amb líders estatals a Berlín.

Angela Merkel, en una reunió amb líders estatals a Berlín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les concessions de la cancellera alemanya, Angela Merkel, al Partit Socialdemòcrata (SPD) van desencadenar ahir les crítiques del bloc conservador. El ministeri de Finances, potser el més important i en mans de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) a les últimes dos legislatures, va ser traspassat a l’SPD com a garantia per poder reeditar un pacte de Govern. Els sectors més conservadors de la CDU van mostrar el seu descontentament per cedir davant les pressions de l’SPD, que va obtenir tan sols un 20,5% dels vots davant del 33% de la CDU, que va amenaçar de deixar les negociacions si no obtenia el ministeri de finances.

L’advocat de la CDU, Olav Gutting, va ironitzar a Tweeter a l’escriure “Puf! Almenys tenim encara la Cancelleria”, després que es fes públic el repartiment de ministeris. L’ala empresarial també va voler mostrar el seu descontentament.

Merkel haurà de mostrar el seu lideratge el 26 de febrer vinent al congrés de la CDU

El president del consell econòmic de la CDU, Werner M. Bahlsen, va dir en declaracions a l’agència de notícies alemanya DPA que “el fet que la cartera de Finances estigui en mans de l’SPD fa preveure un final de la sòlida política pressupostària”. Un altre advocat de la CDU, Christian von Stetten, va declarar a la televisió pública alemanya ARD que “el disseny del gabinet, tal com s’ha fet ara, és un error polític”.En tot cas, la prova més gran sobre l’autoritat de Merkel en el partit conservador es produirà al congrés convocat el 26 de febrer vinent, on 1.000 delegats de la CDU són cridats a votar sobre l’acord assolit dimecres.

Per la seua part, els aliats bavaresos de Merkel, la Unió Social Cristiana de Baviera (CSU), es van mostrar contents amb l’acord assolit. El seu líder, Horst Seehofer, va qualificar el contracte com “una cosa bona” i va afegir que “hem previst moltes coses bones per a la gent, aquest és el principal objectiu”.

El CSU es va presentar a les eleccions alemanyes en coalició amb el partit de Merkel i van rebre el ministeri de l’Interior, cartera que els permetrà legislar sobre immigració.

tracking