SEGRE

PANORAMA

Rajoy mantindrà el 155 mentre no hi hagi un president “normal”

Arrimadas diu que sigui qui sigui el nou president, haurà de complir la llei || Cospedal acusa TV3 de “manipuladora” i el PSC fa una crida a debatre sobre el seu futur

La número 1 de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas.

La número 1 de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va advertir ahir que continuarà l’aplicació del 155 fins que el Parlament investeixi un president “normal”. En aquest sentit, va explicar que “els ciutadans van votar amb normalitat i ara està en mans del nou Parlament elegir, d’una forma normal, un president normal”. Així mateix, va subratllar que “alguns van pensar que podien viure fora de la llei i l’únic que han aconseguit és acabar fora del Govern”. Així, Rajoy va reivindicar la seua gestió de la crisi catalana i va dir haver estat “a l’altura” del desafiament” “més gran quan li ha “tocat” defensar a Espanya.

Igualment, el líder dels populars va convidar Inés Arrimadas a presentar la seua candidatura a la presidència de la Generalitat. “Es pot i s’ha de fer” perquè hi ha ciutadans que no entenen que “no es presenti una alternativa constitucionalista a la situació actual”.

Per la seua part, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va defensar que si, finalment, el 155 s’ha d’ampliar, el Govern central haurà de plantejar-se “de manera indiscutible” la intervenció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquest sentit, Cospedal va assegurar que TV3 és un mitjà “propagandístic i manipulador” que no compleix la seua funció de mitjà de comunicació social. “Crec que això és una evidència”, va concloure.

Arran d’això, la diputada del PSC Eva Granados va manifestar ahir la necessitat de plantejar un debat “serè” sobre “què han de ser els mitjans públics audiovisuals” de Catalunya, ja que “una part de la societat els percep com a hostils”.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va asseverar ahir que “som realistes”. “Hem constatat que, malgrat guanyar les eleccions, la llei electoral no ens permet formar Govern”. No obstant, va explicar que les urnes del 21-D van revelar “una majoria social” que no vol la independència. Igualment, Arrimadas va recalcar que “sigui qui sigui el pròxim president o presidenta de la Generalitat, haurà de respectar les lleis i complir les resolucions judicials, com qualsevol ciutadà.”

tracking