SEGRE

La troballa d'una bomba de la II Guerra Mundial tanca l'aeroport de Londres

L’artefacte ha estat localitzat a prop del riu Tàmesi

L'aeroport de Lo

La troballa d'una bomba de la II Guerra Mundial tanca l'aeroport de LondresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La troballa d’una bomba de la II Guerra Mundial en una zona propera al Riu Tàmesi ha obligat a tancar l’aeròdrom London City Airport, que romandrà aquest dilluns tancat amb tots els seus vols cancel·lats, va confirmar una portaveu.

El tancament de l’aeroport de l’est de la capital britànica afectarà 16.000 passatgers després que l’explosiu fos descobert aquest diumenge sobre les 05.00 GMT mentre es duien a terme uns obres, segons va informar la Policia Metropolitana de Londres.

El tancament es va efectuar sobre les 22.00 GMT d’ahir i els agents col·laboren actualment amb efectius de la Marina Británica a fi de retirar la bomba.

"Reconec que això està ocasionant inconvenients als nostres passatgers i, en particular, a alguns dels veïns de la zona", ha afirmat avui el conseller delegat de l’aeroport, Robert Sinclair, a mitjans locals. Aquest directiu va agregar que l’aeròdrom "està cooperant completament amb la Policia Metropolitana i la Marina i treballa a fi de desallotjar de manera segura l’explosiu i resoldre la situació de la manera més ràpida possible".

Algunes de les aerolínies que operen mitjançant aquest aeròdrom són British Airways (BA), Flybe, CityJet, KLM i Lufthansa, amb serveis connectats amb destinacions domèstiques i altres ciutats d’Europa. La policia va indicar que s’ha habilitat una zona d’exclusió de 214 metres i les propietats ubicades a l’interior d’aquest àrea han estat evacuades. Per la seua part, l’ajuntament de Newham està proporcionant allotjament d’emergència temporal als residents de la zona afectada. Un portaveu de la Met va subratllar la importància d’"adoptar tots els passos necessaris i precaucions" per bregar amb aquest incident "de manera segura".

tracking