SEGRE

Boya no acatarà la Constitució davant el jutge Llarena

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya anirà a declarar demà “voluntàriament” al Tribunal Suprem, on reivindicarà davant el jutge Pablo Llarena el resultat de l’1-O i que no acatarà la Constitució ja que defensarà el programa electoral de la formació. La lleidatana està citada pel jutge que instrueix la causa contra el procés per un delicte de rebel·lió després de declarar la independència “fora de les vies legals”

En una roda de premsa celebrada al Col·legi d’Advocats de Lleida, amb els diputats Natàlia Sànchez i Vidal Aragonés i el seu advocat, Boya va manifestar que l’atestat de la Guàrdia Civil en què Llarena basa la seua imputació “és parcial, no es correspon amb la realitat” i que es construeix un relat de violència que només va existir per part dels policies l’1-O.

En aquest sentit, declararà que defensarà el programa electoral de la CUP “perquè no és cap delicte defensar els compromisos electorals”, així com el resultat del referèndum. “Se’ns jutja per les nostres idees amb penes desproporcionades amb fins a trenta anys de presó”, va manifestar i va afegir que “només sortiré de la presó quan es proclami la República”. Boya està citada a declarar demà davant del Suprem a les 11.00 hores i militants i simpatitzants anticapitalistes l’acompanyaran fins a Madrid.

Mireia Boya

Mireia Boya

tracking