SEGRE

TRIBUNALS

Vidal acudeix "molt tranquil" a declarar davant del jutge que li investiga per 1-O

A partir dels informes elaborats per la Guàrdia Civil, el jutge sospita que Vidal va participar en la ideació, creació, desenvolupament i posada en marxa de les denominades "estructures d’Estat"

Vidal acudeix

Vidal acudeix "molt tranquil" a declarar davant del jutge que li investiga per 1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsenador d’ERC Santi Vidal ha acudit "molt tranquil" al jutjat, on compareix com investigat davant del jutge de Barcelona que va obrir una causa sobre els preparatius de l’1-O després de les seues conferències en les quals va assegurar que el Govern tenia partides ocultes per al referèndum.

Acompanyat per la seua advocada, Olga Tubau, Vidal ha començat la seua compareixença a les 16.15 hores davant del titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que també ha citat com investigat a l’expresident del Consell Nacional per a la Transición Nacional Carles Viver i Pi Sunyer.

En unes breus declaracions als periodistes a les portes de la Ciutat de la Justícia, Vidal ha assegurat que acudia "molt tranquil" a la compareixença judicial.

El jutge ha citat a Vidal i a Pi i Sunyer gairebé un any després d’obrir la investigació arran de les conferències en les quals l’exsenador d’ERC va assegurar que la Generalitat disposava d’una partida camuflada de 400 milions d’euros per muntar el referèndum d’independència i preparar les estructures d’Estat d’una Catalunya independent.

Tant Vidal, que el 2015 va ser suspès tres anys com a jutge, com Pi i Sunyer figuren des de fa mesos com a principals investigats en aquesta causa, per la qual el passat 20 de setembre la Guàrdia Civil va detenir una quinzena de persones, entre ells l’exsecretari general de Vicepresidencia Josep Maria Jové -número 2 de l’exconseller Oriol Junqueras- i a l’exsecretari de Hacienda Lluis Salvadó.

A partir dels informes elaborats per la Guàrdia Civil, el jutge sospita que Vidal va participar en la ideació, creació, desenvolupament i posada en marxa de les denominades "estructures d’Estat", fonamentalment en el seu aspecte jurídic, tant respecte a les anomenades "lleis de desconnexió" com en la creació de la nova Agencia Tributaria Catalana.

Per la seua part, Viver i Pi Sunyer va desenvolupar, segons el jutge, un paper semblant al de Vidal, especialment centrat en els aspectes jurídics, dels quals tenia amplis coneixements per haver estat membre del Tribunal Constitucional i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

tracking