SEGRE

ERC i el PDeCAT neguen que les negociacions per a la investidura estiguin trencades

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano.

ERC i el PDeCAT neguen que les negociacions per a la investidura estiguin trencadesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diputats d’ERC i del PDeCAT en el Congrés han negat aquest dimecres que les negociacions per a la investidura del nou president de la Generalitat estiguin trencades després de les tensions viscudes ahir entre els partits independentistes. El portaveu del PDeCAT a la Cambra Baixa, Carles Campuzano, ha alertat que els electors d’ambdues formacions "no es mereixen una baralla en públic" sinó que desitgen un acord que permeti investir president Carles Puigdemont i que hi hagi un Govern a Catalunya "aviat".

Campuzano ha avisat que unes noves eleccions a Catalunya serien un "fracàs" per a Catalunya i una "frustració" per als electors sobiranistes. "La responsabilitat d’ambdós ha de permetre que les coses funcionin de manera adequada", ha insistit.

A la pregunta de si les negociacions per a la investidura estan trencades, el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha estat taxatiu: "si em donessin un euro cada vegada que em pregunten això, seria ric".

En aquesta mateixa línia, el portaveu del seu grup, Joan Tardá, ha negat aquesta ruptura de les relacions entre ERC i JxCat.

"En absolut, hi haurà govern", ha garantit.

JxCat i ERC van protagonitzar ahir una nova topada pública, després de la decisió del president del Parlament, el republicà Roger Torrent, d’ajornar l’admissió a tràmit de la reforma de la llei de la presidència i preparar una demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

tracking