SEGRE

INVESTIGACIÓ

El Govern Macri defensa un alt càrrec acusat d’ocultar milions a Andorra

Díaz Gilligan "va ocultar" 1,2 milions de dòlars (980.000 euros) en un compte de la Banca Privada d’Andorra (BPA) a nom d’una societat.

El Govern Macri defensa un alt càrrec acusat d'ocultar milions a Andorra

El Govern Macri defensa un alt càrrec acusat d'ocultar milions a AndorraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern argentí ha assegurat avui que el sotssecretari general de Presidència, Valentín Díaz Gilligan, no té una empresa 'off-shore' i el va defensar de les informacions que apunten que va ocultar 1,2 milions de dòlars a Andorra, una cosa que ja investiga la Justícia.

"Ell no té una empresa off-shore ni res que se li sembli. Va ser assessor de diverses empreses argentines i estrangeres al llarg de la seua vida. I estem parlant d’una situació prèvia a ser funcionari", va explicar a la premsa el secretari general de la Presidència, Fernando de Andreis.

"Com ve succeint, està tot a disposició de la Justícia i de l’Oficina Anticorrupció (que depèn del Ministeri de Justícia), perquè realitzi les investigacions que siguin necessàries", va afegir el representant del Govern de Maurici Macri en una conferència de premsa des del Complex Turístic de Chapadmalal, a la província de Buenos Aires, on l’Executiu, encapçalat pel president, manté dos jornades de treball.

Segons va publicar El País, Díaz Gilligan "va ocultar" 1,2 milions de dòlars (980.000 euros) en un compte de la Banca Privada d’Andorra (BPA) a nom d’una societat.

Suposadament, Díaz Gilligan, que va negar a aquest diari que els fons fossin seus, va figurar davant del banc com a "representant" de l’empresa i "accionista".

El compte, que estava presumptament a nom de l’empresa britànica d’intermediació de jugadors de futbol Line Action, es va obrir el 2012, quan el sotssecretari era assessor de l’Ajuntament de Buenos Aires, i va mantenir la seua activitat, almenys, fins desembre de 2014, quan el polític portava un any com a director general de Promoció Turística del consistori.

"És una societat no off shore que té tots els papers en regla i paga els impostos corresponents", va afegir De Andreis, que va remarcar que en l’Executiu estan "tranquils" amb les explicacions que Díaz Gilligan ha donat sobre el tema.

Aquest últim subratlla, segons El País, que els diners no era seu i que va ser accionista i director de Line Action per fer-li un "favor" a un amic, Francisco Casal.

A més, explica que el 2014 va demanar de ser desvinculat de l’empresa perquè no li semblava "bé" continuar perquè ja ocupava un càrrec polític.

tracking