SEGRE

POLíTICA

Munté veu imprescindible formar ja Govern i frenar "l'atac" a l'escola catalana

La presidenta del PDeCAT diu que el 155 està tenint unes conseqüències "molt funestes"

Munté veu imprescindible formar ja Govern i frenar

Munté veu imprescindible formar ja Govern i frenar "l'atac" a l'escola catalanaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PDeCAT i exconsellera Neus Munté ha remarcat aquest divendres que és "imprescindible" formar un Govern de la Generalitat "com més aviat millor" per frenar l’"atac en tota regla" que segons el seu parer vol perpetrar el Govern central al model educatiu català a través de l’article 155.

En declaracions a Efe, Munté ha reaccionat així a la possibilitat que estudia el Govern del PP que en la matriculació del pròxim curs escolar a Catalunya s’inclogui una casella en la qual els pares puguin elegir el castellà com a llengua vehicular dels seus fills.

Per a la dirigent del PDeCAT, es tracta d’una "amenaça en tota regla" a un sistema que, segons ha remarcat, fa anys que funciona amb èxit i gaudeix de consens en la comunitat educativa a Catalunya.

En aquest context, ha subratllat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, a la qual van donar suport PP, PSOE i Ciutadans com a resposta a la declaració d’independència del Parlament, està tenint unes conseqüències "molt funestes" sobre la vida dels catalans i, en concret, el plantejament del Ministeri d’Educació suposa una "amenaça real".

Per evitar aquests efectes, ha subratllat que "és imprescindible conformar com més aviat millor un Govern" des de la majoria independentista del Parlament, perquè en aquests moments Catalunya, ha remarcat, està governada per un partit, el PP, "amb quatre diputats" a la cambra catalana.

Munté, que presideix el PDeCAT des de la marxa d’Artur Mas, ha remarcat que no es pot acceptar "aquesta intromissió en el sistema per més que hi hagi un 155 tristament en vigor", ja que ha recordat que la immersió lingüística està avalada per la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) que va ser aprovada per una "majoria amplísima" del Parlament el 2009.

En aquest sentit, Neus Munté ha convidat el PSC, que va tenir un paper "molt important" a la redacció i aprovació de la LEC, que surti en defensa del model educatiu català "sense cap tipus de matís".

tracking