SEGRE

POLÍTICA

Torrent urgeix formar un Govern per a "expulsar" el 155 de l’escola catalana

Alerta que no va a "permetre" que des del Govern central "trenquin el consens ni posin en risc" un instrument "bàsic per a la cohesió social" a Catalunya.

Torrent urgeix formar un Govern per a

Torrent urgeix formar un Govern per a "expulsar" el 155 de l'escola catalanaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha apressat a formar un Govern de la Generalitat per "expulsar" de l’escola catalana l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Torrent s’ha pronunciat sobre la voluntat del Govern central de modificar el sistema d’immersió lingüística, per reforçar el castellà en els col·legis catalans, després d’una reunió amb la plataforma Som Escola, que uneix diverses entitats de l’àmbit educatiu.

En unes breus declaracions als periodistes, el president del Parlament ha avisat que no "permetrà" que des del Govern central "trenquin el consens ni posin en risc" un instrument que, segons el seu parer, ha estat "bàsic per a la cohesió social" a Catalunya.

En aquest sentit, ha garantit que el Parlament es posarà "al servei de la societat per defensar aquest instrument", com a "institució recuperada" després de la intervenció de la Generalitat a través del 155.

Ha aprofitat per "fer una crida a recuperar totes la institucions, inclòs el Govern", i ha agregat: "Si avui -des del Govern- posen en risc el nostre model educatiu és perquè hi ha un 155 que li ho permet; per tant necessitem urgentment, ja, poder expulsar el 155 del paisatge polític del nostre país".

Torrent, que com a president del Parlament va proposar i manté a Carles Puigdemont com a candidat a la Presidència de la Generalitat, ha defensat en aquesta línia que Catalunya necessita un Govern que "permeti defensar els consensos, els acords polítics i un element fonamental com és l’escola" catalana.

Per la seua part, la portaveu de Som Escola, Carme Roca, ha coincidit amb Torrent que el sistema d’immersió lingüística és un model que durant 30 anys ha donat "èxits", ja que afavoreix una societat "cohesionada i amb oportunitats d’integració".

Roca ha garantit que participaran en les mobilitzacions "que facin falta" però sense concretar quines seran les pròximes accions perquè encara no les han organitzat.

Torrent urgeix formar un Govern per a

Torrent urgeix formar un Govern per a "expulsar" el 155 de l'escola catalanaEFE

Torrent urgeix formar un Govern per a

Torrent urgeix formar un Govern per a "expulsar" el 155 de l'escola catalanaEFE

tracking