SEGRE

POLÍTICA ALEMANYA

Els socialdemòcrates, en caiguda lliure al pactar amb Merkel

Un sondeig els dóna el 16% de vots, la pitjor dada de la seua història

La líder de l’SPD, Andrea Nahles.

La líder de l’SPD, Andrea Nahles.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La popularitat del Partit Socialdemòcrata (SPD) es troba en “caiguda lliure” al renovar el pacte de Govern amb la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera alemanya Angela Merkel, després que l’exlíder Martin Schulz prometés en campanya no tornar a editar una “gran coalició” amb els conservadors. D’acord amb l’últim sondeig, publicat pel Deutschland Trend de la Primera Cadena de la Televisió Alemanya (ARD), els socialdemòcrates assolirien tan sols el 16% de la intenció de vot, la més baixa que hagi registrat mai el partit en una enquesta i quedant-se tan sols a un punt del partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD). Es tracta d’una caiguda de dos punts i mig respecte a les eleccions del passat dia 24 de setembre, en les quals va registrar el pitjor resultat des del 1949.

Pel seu costat, la CDU i el soci bavarès amb què es presenta en coalició, la Unió Cristianosocial (CSU), mantenen una intenció de vot del 33 per cent. Respecte als altres partits, els Verds van obtenir un 13 per cent, l’Esquerra un 11% i els liberals, un 9% d’intenció de vot.

L’SPD es troba en un moment de crisi. La renovació de la coalició amb la CDU va causar la primera víctima política el 13 de febrer passat, quan Schulz va anunciar que dimitia i va proposar la seua substitució per l’ara líder Andrea Nahles. A més, el pacte de Govern a Alemanya encara ha de ser ratificat per les bases de la formació mitjançant una consulta vinculant. Amplis sectors de l’SPD, principalment les joventuts de la formació, van anunciar l’inici d’una campanya a favor del no.

tracking