SEGRE

CATALUNYA INVESTIDURA

Anna Gabriel des de Suïssa: “La persecució de l'independentisme pren noves formes”

L’exdiputada de la CUP, que prepara la defensa a la citació de Llarena, demana lluitar “contra els vencedors” || Artadi retreu a Torrent el recurs unilateral al Tribunal Europeu de Drets Humans

La CUP confirma que Anna Gabriel s'ha desplaçat a Suïssa en últimes setmanes

La CUP confirma que Anna Gabriel s'ha desplaçat a Suïssa en últimes setmanesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel va demanar ahir als membres de l’organització Endavant que lluitin com “filles del bàndol dels vençuts” contra “el bàndol dels vencedors” per construir un nou país. En aquest sentit, va manifestar que “corren temps estranys” a Catalunya, que es poden aprofitar com a “moments de canvi” per aconseguir “les veritables transformacions socials”. Igualment, va indicar que per arribar a l’“articulació política del país”, caldrà perseverar “amb tossuderia”. Gabriel, que es troba a Suïssa mentre prepara l’estratègia de defensa davant el Tribunal Suprem, també va advertir de les “noves formes” que utilitza l’Estat per a la “persecució política contra l’independentisme”.

En un altre ordre de coses, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va defensar Carles Puigdemont dies després de la polèmica amb el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), que dimarts va anunciar que portaria davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg el veto de l’Estat a la investidura del candidat del seu partit. En aquest sentit, Artadi va assenyalar que “és evident que l’estratègia jurídica de Puigdemont hagi de comptar amb el beneplàcit dels seus advocats”. A més, va afegir que tant ella com el mateix Puigdemont ja han parlat amb el president del Parlament.

Iceta insisteix a defensar la immersió i Marín resta importància a les veus en contra al PSOE

Junts per Catalunya manté que Torrent no pot decidir de forma unilateral anar a la cort europea sense haver-ho pactat abans amb la defensa del president cessat en aplicació del 155. Artadi, així mateix, es va mostrar confiada que la reforma de la llei de Presidència servirà per poder investir el seu candidat. “Només faltaria que el Tribunal Constitucional ens digués com ha de funcionar el Parlament”, va concloure.

Per la seua banda, Esquerra Republicana va anunciar ahir que vol crear una oficina per a la defensa dels drets polítics i civils per tal d’estudiar i donar resposta a possibles vulneracions que es puguin registrar a Catalunya. Aquesta és una de les propostes que la formació ha posat sobre la taula en el marc de la negociació, segons va avançar ahir TV3.

Demà serà el torn de l’expresident Artur Mas i també de l’expresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras. Dimecres està previst que presti declaració l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

El PP avisa que “ningú s’escapa” de la llei i titlla Puigdemont de “covard” La vicesecretària d’Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, va assegurar ahir que els líders independentistes que segueixin el modus operandi de Carles Puigdemont acabaran “retent comptes” davant dels tribunals perquè “de la justícia ningú s’escapa”. Així mateix, es va confessar “sorpresa” per la fugida a Suïssa de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel. “La fèiem més a Cuba”, va sentenciar. Levy també va reivindicar que l’aplicació de l’article 155 per part del Govern de Mariano Rajoy va tornar la “normalitat” a l’administració catalana.Per la seua banda, la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va qualificar ahir Carles Puigdemont de “covard” i “miserable”, després que acusés l’Estat de no compartir tota la informació amb la qual comptava sobre els terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 d’agost.

Iceta reivindica la figura de Joan Reventós per “construir ponts”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reivindicar la figura Joan Reventós, un dels fundadors del partit i president del Parlament entre els anys 1995 i 1999, com a exemple de construcció de ponts i respecte envers totes les idees, “començant per les dels adversaris”. Així mateix, Iceta va insistir en la seua defensa al model de la immersió lingüística a les escoles. “Seria un desastre la divisió en una xarxa escolar amb dos llengües”, va apuntar (més informació a la pàgina 12). En aquest sentit, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, va afirmar ahir que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “està a favor de la immersió lingüística” i va restar importància a les paraules d’alguns barons regionals que defensaven més protagonisme per al castellà a les aules de Catalunya. D’altra banda, els socialistes, que van inaugurar ahir la nova seu central al barri del Poblenou de Barcelona, van explicar que el seu projecte per a Catalunya “està pensat per solucionar els problemes de la gent”, en paraules de la diputada Esther Niubó.

Pascal i Rovira van avui al Suprem a declarar pel procés La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, declararan avui a partir de les 9.00 del matí davant el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa de l’1 d’octubre. En aquest sentit, totes dos dirigents independentistes estan sent investigades per la seua presumpta participació en un comitè estratègic per la independència, que apareixia al document Enfocats.

tracking