SEGRE

Marta Rovira (ERC) comença la seua declaració com a investigada davant del Suprem

Marta Rovira a la seua arribada a la seu del Tribunal Suprem

Marta Rovira (ERC) comença la seua declaració com a investigada davant del SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dirigent d’ERC i diputada catalana Marta Rovira ha començat ja la seua compareixença davant el jutge del Suprem Pablo Llarena, que l’ha citat com a imputada dins de la investigació del "procés" cap a la Declaració Unilateral d’Independència.

Rovira ha arribat a les 08.30h al Suprem, rebent aplaudiments d’algunes persones congregades davant el Tribunal. Fonts de la fiscalia van informar que en principi no té previst demanar mesures cautelars de gravetat, encara que tot dependrà del que declari la compareixent.

En un recent informe la Guàrdia Civil considerava que Josep María Jové, home de confiança d’Oriol Junqueras i peça clau del procés sobiranista per ser "el cervell de la logística", rebia ordres i despatxava assumptes també amb Marta Rovira.

El jutge va imputar fa setmanes a un ampli grup de dirigents integrats al comitè estratègic en el qual es va basar el procés independentista, entre ells Rovira i Marta Pascal, dirigent del PDeCat que compareixerà també avui, a les 11.00h.

Llarena va ampliar la investigació pel procés independentista a aquestes persones perquè considera que els fets que s’investiguen s’han pogut desenvolupar sota la direcció i coordinació d’un conjunt de persones entre els que es trobarien els presidents i portaveus dels grups parlamentaris independentistes de l’anterior Parlament de Catalunya. També apuntava els presidents i secretaris generals dels partits polítics independentistes i la presidenta de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència de Catalunya).

Al document EnfoCat, en el qual es determinava el full de ruta a seguir després de la declaració unilateral d’independència (DUI), es parlava d’un comitè estratègic format pel president i vicepresident del Govern i per altres dirigents polítics.

tracking