SEGRE

Marta Rovira, en llibertat sota fiança

La dirigent d’ERC no ingressarà a la presó, encara que hagi d’abonar aquesta quantitat en un termini immediat

Marta Rovira, a la seua arribada al Tribunal Suprem aquest dilluns.

Rovira diu al jutge que va acudir a totes les reunions que va convocar PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Suprem Pablo Llarena, que investiga en aquest tribunal el "procés" cap a la Declaració Unilateral d’Independència, ha deixat en llibertat sota fiança de 60.000 euros Marta Rovira (ERC), qui ha comparegut davant d’ell aquest dilluns com a investigada. L’acusació popular ha demanat al magistrat que imposi presó preventiva a la dirigent d’ERC, per la qual cosa s’ha celebrat una vista per prendre aquesta decisió. En aquest context el fiscal s’ha mostrat favorable a que segueixi en llibertat, però ha sol·licitat que pagui una fiança, segons fonts fiscals.

El jutge ha decidit finalment acordar la llibertat sota fiança de 60.000 euros pel que la dirigent d’ERC no ingressarà a la presó, encara que hagi d’abonar aquesta quantitat en un termini immediat.

La dirigent d’ERC i diputada catalana Marta Rovira ha començat a les 09.20h la seua compareixença davant el jutge del Suprem. Gairebé una hora abans entrava al tribunal, rebent aplaudiments d’algunes persones congregades davant el Tribunal. Ha prestant declaració durant una dos hores, durant les quals ha afirmat al jutge que ella va intentar acudir a totes les reunions a què el va convocar l’expresident Carles Puigdemont, segons fonts presents en la declaració.

Rovira també ha indicat al jutge que ella va ser qui va firmar el 30 de març de 2015, en nom d’ERC, el full de ruta sobiranista amb CDC-Reagrupament, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Aquest full de ruta preveia una declaració d’independència en 18 mesos si les forces sobiranistes aconseguien la majoria en el Parlament català.

Rovira ha estat assenyalada als informes de la Guàrdia Civil com a peça clau en l’organització del referèndum de l’1-O i en la posterior declaració unilateral d’independència.

tracking