SEGRE

CATALUNYA EDUCACIÓ

Ribó anuncia que defensarà la immersió davant d’Europa

El síndic vol evitar que se segregui els alumnes || Dubta com s’implementarà la proposta del Govern central

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va assegurar ahir que està disposat a recórrer al Consell d’Europa i a l’Associació Mundial de Comissaris Lingüístics per defensar el model lingüístic vigent a les escoles catalanes. En aquest sentit, va manifestar que el Govern central encara no ha especificat com pretén implementar la seua proposta de modificació del sistema d’immersió lingüística, que s’aplica des del 1983 a partir de la Llei de normalització que va ser aprovada amb el vot favorable de tots els diputats del Parlament excepte una abstenció.

En declaracions a TV3, el síndic de greuges va reconèixer que “nosaltres no coneixem, i crec que ningú, en què consistiran aquestes noves mesures” i va dubtar si ho sap el mateix Executiu de Mariano Rajoy, que ha llançat “anuncis contradictoris”.

En qualsevol cas, Ribó va voler deixar clar que no tolerarà que, fent servir aquesta proposta de vehicular el castellà als centres educatius de Catalunya, es lesionin “els drets a la igualtat d’oportunitats” dels alumnes i es creïn situacions de “segregació” i de vulneració dels drets lingüístics dels mateixos.

Cantaires i Ampes demanen accions a favor del model actual? Els cantaires que es reuneixen els dilluns a la Paeria de Lleida estrenen avui una lletra en defensa de la immersió. Mentrestant, sindicats de professors i la Federació Catalana d’Ampes han demanat a Òmnium Cultural que coordini accions en aquest sentit. D’altra banda, 2.500 persones es van manifestar a Palma per rebutjar que el català sigui requisit d’accés a la funció pública balear. Igualment, el Govern ha instat l’ajuntament valencià de Bellreguard a retolar en castellà els senyals de circulació.

tracking