SEGRE

Rovira va demanar de suspendre la votació l'1-0 davant de la violència i Puigdemont es va negar

Marta Rovira a la seua arribada a la seu del Tribunal Suprem

Marta Rovira (ERC) comença la seua declaració com a investigada davant del SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat al jutge que l’1 d’octubre va proposar de suspendre les votacions en vista de la violència policial durant una reunió amb membres del Govern i de partits independentistes, però que tots, inclòs Carles Puigdemont, es van negar a fer-lo.

Segons han informat fonts presents en la declaració, Rovira ha sostingut davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l'ha deixat en llibertat sota fiança de 60.000 euros, que el mateix 1 d’octubre es va celebrar una reunió a la una de la tarda amb diversos membres de l’executiu, de la CUP i de Junts pel Sí, els noms del qual no ha concretat.

En aquesta reunió, ha dit que ella va proposar que, en vista de la violència policial, se suspenguessin les votacions, però ningú no li va donar suport. En el cas de l’expresident Puigdemont ha explicat que va dir que hi havia massa gent a les cues per votar i que suspendre-les provocaria una situació pitjor, segons les fonts.

Respecte a la declaració d’independència (DUI), la líder d’ERC, que s’ha desvinculat de la preparació del referèndum, ha assegurat a Llarena que era una declaració política sense efectes jurídics.

tracking