SEGRE
Artur Mas, a la seua arribada aquest dimarts al Tribunal Suprem.

Comença la declaració de Mas davant del SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha començat ja a declarar com investigat davant del jutge Pablo Llarena, encarregat del sumari obert al Suprem pel "procés" cap a la Declaració Unilateral d’Independència a Catalunya (DUI). Llarena va ampliar recentment la investigació pel procés independentista a diversos dirigents polítics, entre ells Mas, perquè al document EnfoCats, considerat clau en el desenvolupament del "procés", s’assenyalava a un comitè estratègic integrat pels presidents i portaveus dels grups parlamentaris independentistes de l’anterior Parlament.

També s’apuntava als presidents i secretaris generals dels partits polítics independentistes, entre els quals figuren Artur Mas i altres que han estat citats|esmentats aquesta setmana. A més, entre ells figura també la presidenta de l’Associació de Municipis Independentistes, Neus LLoveras, també citada avui com a imputada (a les 11.00h).

Entre els citats aquesta setmana estan també la dirigent d’ERC Marta Rovira i la del PDeCAT Marta Pascal, qui van comparèixer ahir com a investigades davant de Llarena, amb resultat de llibertat (i fiança de 60.000 euros per a la primera, el termini de pagament de la qual assenyalarà possiblement avui el magistrat).

S’hi suma la dirigent de la CUP Ana Gabriel, que ha decidit quedar-se a Suïssa i no anar a Madrid, en considerar que no anava a tenir un "judici just" a Espanya, segons una entrevista en l’edició en paper del diari suís Les Temps.

Quant a Mas, ha expressat la seua intenció de fer declaracions al terme de la seua compareixença a les desenes de periodistes congregats a l’entrada del tribunal, a prop del qual hi havia unes desenes de simpatitzants sobiranistes i uns deu membres de Falange amb pancartes contra els separatistes.

tracking