SEGRE

Gabriel justifica davant del Suprem que no acudirà a declarar en no veure un "judici just"

Diu que està preparada per demanar asil a Suïssa

Anna Gabriel

Gabriel justifica davant del Tribunal Suprem que no acudirà a declarar en no veure un "judici just"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha presentat aquest dimarts un escrit al Tribunal Suprem en el qual anuncia que romandrà a Suïssa i no acudirà aquest dimecres a declarar com a investigada per rebel·lió, en entendre que en la causa oberta pel procés independentista "no existeix dret a un judici just".

En un escrit, a què ha tingut accés Efe, l’advocat de Gabriel i també exdiputat de la CUP, Benet Salellas, es remet a l’entrevista publicada pel diari suís "Le Temps" en què la investigada anuncia la seua intenció de romandre a Ginebra i no acudir a la seua citació davant del Suprem.

Diu que està preparada per demanar asil a Suïssa

Anna Gabriel ha dit avui que està disposada a demanar asil polític a Suïssa si Espanya sol·licita la seua extradició, i que la seua intenció és instal·lar-se al país helvètic per reprendre la seua carrera acadèmica, ja que va ser professora de Dret a Barcelona.

"De moment no he demanat asil polític. Si em quedo aquí intentaré reprendre la via acadèmica. Jo era professora de Dret a la Universitat de Barcelona. Intentaré treballar, intentaré instal·lar-me aquí", va dir en una entrevista la radiotelevisió pública francòfona RTS.

tracking