SEGRE

PANORAMA

Rovira diu a Llarena que va intentar parar l’1-O per les càrregues, però Puigdemont s’hi va negar

Queda en llibertat sota fiança de 60.000 euros, que abonaran l’ANC i Òmnium || Marta Pascal assegura que la declaració del 27-O va ser simbòlica i surt sense mesures cautelars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, i la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, van dir ahir davant del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) del 27 d’octubre va ser una demostració de “voluntat política” de caràcter simbòlic i sense efectes jurídics. Quant a això, Rovira va assenyalar que les forces independentistes sabien que “arribava el 155” i que amb aquest acabaria la legislatura perquè s’anaven a convocar eleccions. Igualment, la dirigent republicana va ressaltar que, des d’aquell dia, només s’ha reunit amb Carles Puigdemont en dos ocasions. No obstant, va admetre haver intentat acudir a totes les reunions relacionades amb el procés a què el va convocar l’ara líder de JxCat abans d’aquesta data. D’altra banda, Rovira va explicar que, en vistes de la violència policial exercida a les primeres hores de l’1 d’octubre contra els votants, va parlar amb Puigdemont perquè se suspengués el referèndum, a la qual cosa el president de la Generalitat no va accedir. Al final de la seua declaració, la Fiscalia i l’Advocat de l’Estat van sol·licitar llibertat sota fiança, mentre que Vox va demanar presó incondicional. Llarena va imposar a la líder d’ERC el pagament de 60.000 euros, que serà sufragat per la caixa de solidaritat d’ANC i Òmnium. Per la seua part, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va explicar que la violència, en termes generals, li causa “disgust” i que no li sembla que la mobilització davant de la conselleria d’Economia durant el seu registre el 20 de setembre tingués aquest caràcter. Així mateix, va indicar que desconeixia de l’existència del document Enfocats i que es va assabentar per la premsa que apareixia al suposat comitè estratègic per a la independència. Pascal també va subratllar que, en els seus viatges a Brussel·les per visitar Carles Puigdemont, li ha transmès la necessitat de formar un nou Govern tan aviat com sigui possible, en la línia de les seues declaracions públiques. Després de declarar, ni el Ministeri Públic ni l’acusació exercida per Vox no van sol·licitar mesures cautelars i el magistrat Llarena va deixar en llibertat Pascal.

Mas i Lloveras estan investigats per delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. En el cas de Mas, Llarena podria apreciar reincidència, sempre que sigui confirmada per la Sala Penal del Suprem la condemna a dos anys d’inhabilitació per un delicte de desobediència, arran de la celebració del 9-N.

tracking