SEGRE

PANORAMA

Congelada la reforma de la llei de presidència

La Mesa sol·licita un informe jurídic als lletrats del Parlament sobre la proposta de JxCat, que l’accepta encara que no veu “dificultats formals ni legals” per a la tramitació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament va decidir ahir dimarts no tramitar la reforma de la llei de presidència presentada per JxCat per legalitzar una eventual investidura telemàtica de Carles Puigdemont. Així, l’òrgan va sol·licitar un informe jurídic als lletrats de la Cambra sobre la proposta. Aquesta decisió es va prendre després d’un acord previ de JxCat i ERC, que tenen majoria.

A la petició de dictamen, la Mesa ha preguntat als serveis jurídics quines possibles afectacions tindria tramitar aquesta llei, davant de la interlocutòria del Tribunal Constitucional, i les conseqüències que portaria la decisió per als membres de la Mesa que avalessin la tramitació de la proposició de llei. Per la seua part, el secretari general de la Cambra, Xavier Muro, va manifestar ahir els seus “dubtes” sobre la conveniència que la Mesa accedeixi a tramitar la modificació de la llei de presidència. Muro, que va parlar amb els membres d’aquest òrgan, va influir en la seua decisió de sol·licitar un informe als lletrats. Arran d’això, la portaveu adjunta de JxCat Gemma Geis va comentar que no veu necessari aquest dictamen dels serveis jurídics perquè “no hi ha cap dificultat formal ni legal” al text presentat. No obstant, va dir que “no farem d’això un conflicte” i va acceptar esperar al pronunciament dels lletrats.

Per la seua part, el portaveu del PP català, Alejandro Fernández, va exigir als independentistes que “deixin de marejar la perdiu” i de clavar “puntades de peu cap a davant” perquè ja saben que és “ inviable” i “impossible” modificar la llei de presidència.

En un altre ordre de coses, els portaveus dels grups parlamentaris van ajornar ahir l’activació de diverses comissions parlamentàries al no posar-se d’acord en el nombre d’integrants d’aquestes. Així doncs, van pactar la celebració d’una nova junta de portaveus demà per desencallar la situació.

tracking