SEGRE

POLíTICA

Iceta: "L'independentisme ha fracassat i es resisteix a reconèixer-lo"

Recorda que Anna Gabriel "acusava altres de no estar disposats a sacrificis personals"

Iceta:

Iceta: "L'independentisme ha fracassat i es resisteix a reconèixer-lo"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que l’independentisme "ha fracassat i es resisteix a reconèixer-lo, només davant del jutge,", i ha recordat que Anna Gabriel "acusava a altres de no estar disposats a sacrificis personals i sembla que ella tampoc massa a l’hora de la veritat".

En declaracions a RNE, Iceta s’ha referit al fet que l’exdiputada de la CUP hagi decidit romandre a Suïssa i no comparèixer davant del Tribunal Suprem: "A Catalunya, molts recorden que Gabriel acusava a altres de no estar disposats a sacrificis personals per a l’objectiu que perseguien, i sembla que ella tampoc massa a l’hora de la veritat", ha suggerit.

Segons el seu parer, "l’independentisme ha fracassat i es resisteix a reconèixer-ho. Només ho fan davant del jutge, on diuen que les coses no eren com semblaven, però en canvi, públicament, es pretén seguir amb aquesta aparença d’un procés en marxa".

El líder socialista ha advertit que Carles Puigdemont "no està en condicions de complir les seues funcions des de Brussel·les" i ha estat irònic sobre el fet que el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, es mostrés ahir convençut que hi haurà un acord amb JxCat per trobar una "solució original" per a la investidura.

"Em genera preocupació i riure, perquè una cosa original...", ha dit Iceta, que ha opinat que "si fan una performance a Brussel·les, allà ells. Però demanem que la gent sàpiga que Catalunya i les seues institucions es regeixen per les seues lleis".

De la mateixa manera, ha considerat que una candidatura alternativa de Jordi Sànchez suposaria entrar en un "bucle", en tenir "limitada" la seua capacitat d’actuar des de presó.

Ha fet una crida a la majoria independentista perquè "compleixin les seues obligacions" i formin com més aviat millor Govern i ens estalviïn molts problemes, com les "actuacions unilaterals" sobre el model d’escola catalana del Govern d’Espanya, al que ha acusat d’actuar "precipitadament a cop de titular".

Sobre la falta de suport de la direcció del PSOE a Elena Valenciano per fer-se amb la presidència del grup dels Socialistes i Demòcrates a l’Eurocambra, Iceta ha elogiat l’eurodiputada, que seria "sens dubte una grandíssima portaveu", però ha recordat que possiblement el partit "està fent un càlcul de preferir tenir el portaveu del grup en la pròxima legislatura, perquè l’actual s’està acabant".

Ha reconegut no haver escoltat encara la versió de l’himne nacional cantat per Marta Sánchez, però s’ha mostrat contrari a "posar-li lletra": "No em ficaria en aquest jardí. Què ens interessa dels símbols? Que ens uneixin i ens sentim representats tots. I fent la lletra d’un himne ara correríem el risc que hi hagi gent a qui no li agradi", ha sentenciat.

tracking