SEGRE

PANORAMA

Puigdemont opta per ser investit a Bèlgica per després apartar-se

El líder de JxCat cediria el càrrec a Jordi Sànchez, que assumiria la presidència de la Generalitat || El PSC demana empara al Constitucional perquè “corrin els terminis”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La negociació per desbloquejar la investidura entre JxCat i ERC pren, cada vegada més, perfils amb més definició. En aquest sentit, segons va avançar ahir La Vanguardia, el pla dels independentistes passa perquè Carles Puigdemont sigui investit simbòlicament a Brussel·les com a president. Després, el líder de JxCat faria un “pas al costat” i cediria el càrrec al número 2 de la llista, l’exlíder de l’ANC empresonat, Jordi Sànchez. En aquest sentit, la data probable per al nomenament de Puigdemont seria el 27 de febrer. Precisament aquell dia, està previst que participi en un col·loqui “sobre la situació de Catalunya” al parlament federal belga, convidat pels nacionalistes flamencs. No obstant, la petició està pendent de ser aprovada.

El portaveu d’ERC Sergi Sabrià es va mostrar ahir convençut que “d’aquí a uns dies” es tancarà un acord que permeti “legitimar Carles Puigdemont i alhora aconseguir formar un govern”. En aquest sentit, la diputada de JxCat Laura Borràs va explicar que treballen perquè “al més aviat possible” es formi un nou executiu que “freni el 155”. Així mateix, Borràs va demanar que les forces independentistes vagin “a l’uníson”. En aquesta mateixa línia, el senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries va indicar que Puigdemont “va encapçalar la llista sobiranista vencedora” i que, per tant, “és el candidat a la presidència i és ell qui ha de ser investit” president.

En un altre ordre de coses, la Mesa del Parlament va acceptar ahir a tràmit la proposta de Catalunya en Comú-Podem per celebrar un ple “d’urgència” per desbloquejar la situació política catalana.

En aquest sentit, el líder de la formació, Xavier Domènech, va remarcar que “és necessari un debat de país per saber quines estratègies i vies tenim per sortir” del bloqueig. Per la seua part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va anunciar la interposició d’un recurs d’empara al Tribunal Constitucional perquè resolgui sobre la “suspensió indefinida del ple decidida pel president del Parlament”, perquè “volem que corrin els terminis”. En la mateixa línia, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va amenaçar d’anar al Constitucional “si Torrent continua paralitzant el ple de desbloqueig”.

tracking