SEGRE

Rajoy, sobre apujar les pensions: "He d'ajustar les despeses als ingressos"

Mariano Rajoy durant la sessió de control a l'Executiu aquest dimecres al Congrés els Diputats.

Rajoy, sobre apujar les pensions: "He d'ajustar les despeses als ingressos"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que la seua responsabilitat és "governar", és a dir, "ajustar les despeses al conjunt dels ingressos", i que això està per sobre de "bones intencions" com la d’una pujada més gran de les pensions.

El president del Govern ha respost així a la petició del diputat d’UPN Íñigo Alli, qui l’ha instat a revaloritzar les pensions per sobre del 0,25 %, vinculant-les a l’IPC, perquè els pensionistes no perdin poder adquisitiu. Rajoy ha assegurat que "el més important per garantir el sistema de pensions i el poder adquisitiu és crear ocupació" i que "totes les altres coses són bones intencions, però la responsabilitat de governar passa per sobre de moltes coses".

Ha dit que el Govern treballa en una doble direcció: crear ocupació|ús i continuar fent reformes al si del Pacte de Toledo. En aquest sentit, Rajoy ha recordat que quan va arribar al Govern el 2011, per cada pensionista que ingressava en el sistema en sortien tres de cotitzadors, és a dir, es van sumar 117.000 pensionistes i es van restar 355.000 afiliats. Al contrari, el 2017, per cada nou pensionista es van crear 6,3 llocs de treball, això és, 96.000 pensionistes i 611.000 de cotitzadors més.

Tanmateix, el diputat d’UPN li ha respost que la condició de crear ocupació "és necessària però no suficient", perquè no genera una "contribució suficient" com per mantenir l’estabilitat i viabilitat del sistema en el futur. Alli ha deixat clar que la pujada del 0,25 % de les pensions suposarà "una minva del poder adquisitiu dels pensionistes" perquè la inflació serà molt superior, per la qual cosa ha instat al Govern a incrementar l’índex de revalorització de les pensions i vincular-lo a l’IPC.

tracking