SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Tres detinguts a França per l’atemptat a les Rambles

Suposats còmplices dels terroristes de Barcelona i Cambrils

Domicili on va ser arrestat el presumpte captador de l’EI.

Domicili on va ser arrestat el presumpte captador de l’EI.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat van arrestar ahir a França tres persones per la seua presumpta relació amb Driss Oukabir, membre de la cèl·lula terrorista que va portar a terme els atemptats de l’agost a Barcelona i Cambrils i que actualment es troba a la presó. L’operació policial es va desenvolupar als departaments de Grad i el Tarn per part dels serveis policials francesos, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra, segons va informar el departament d’Interior.

L’operació va consistir en diversos escorcolls en domicilis francesos i es va saldar amb la detenció de tres homes que presumptament estarien relacionats amb els atemptats esdevinguts el mes d’agost passat a Barcelona i Cambrils. Segons van explicar fonts policials, els tres arrestats mantindrien una relació personal amb els membres de la cèl·lula terrorista i haurien realitzat múltiples viatges a Espanya. Els agents van assenyalar que l’estudi del material confiscat determinarà el vincle exacte que existia.

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils es va obrir una línia d’investigació, que encara està activa, per determinar els possibles vincles entre la cèl·lula jihadista i terceres persones que residissin fora d’Espanya. Els investigadors esperen que d’aquesta actuació, i de les dades que s’han obtingut en els escorcolls, es puguin incorporar fets rellevants entre la relació i possible connexió dels detinguts amb els autors dels atemptats. Aquestes actuacions s’emmarquen en la investigació que es va portar a terme mitjançant un equip d’investigació conjunt entre França i Espanya, format el passat mes d’octubre i amb una vigència de sis mesos.

?

La Policia Nacional va arrestar ahir a la localitat murciana de

Torrepacheco

un marroquí de trenta-un anys per captació, adoctrinament i enaltiment del jihadisme. El detingut havia evolucionat perillosament fins al punt de poder participar en actes terroristes de caràcter violent. Fonts policials van informar que el sospitós penjava als seus perfils vídeos elaborats per les productores oficials d’Estat Islàmic (EI) en els quals de forma directa s’estenia el missatge d’odi i violència contra aquells que denominaven “enemics de l’islam”, que incitaven a unir-se a la jihad violenta.

Durant aquests últims tres anys, va estar immers en un procés de radicalització, utilitzant tres perfils en xarxes socials per captar nous integrants per a l’Estat Islàmic.

Un arrestat a Múrcia acusat de captació per a l’Estat Islàmic

tracking