SEGRE

EDUCACIó

Catalunya, millor nota en Llengua Castellana entre les comunitats amb llengua cooficial

Catalunya, millor nota en Llengua Castellana entre les comunitats amb llengua cooficial

Catalunya, millor nota en Llengua Castellana entre les comunitats amb llengua cooficialEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes catalans van ser, entre les comunitats amb llengua cooficial, els que millor nota mitjana van treure en Llengua Castellana i Literatura en l’última convocatòria de Selectivitat, i el nombre d’aprovats està per sobre de la mitjana estatal.

Es reflecteix així en la recent estadística del Ministeri d’Educació "Proves d’Accés a la Universitat 2017", on es comprova que els alumnes catalans que es van presentar a la convocatòria ordinària (juny) van obtenir una nota mitjana de 6,41 en l’assignatura troncal o obligatòria de Llengua Castellana i Literatura.

La mitjana estatal d’aquesta nota va ser 6,45 i els estudiants de les altres autonomies amb llengua cooficial van treure menys nota i pitjor que la dels catalans.

A les Balears els alumnes van obtenir una nota mitjana en Llengua Castellana i Literatura de 5,64; els bascos 6,03; els valencians 6,17; i els gallecs de 6,34.

Les dades conclouen així mateix que els alumnes catalans se situen al lloc novè, entre les disset comunitats autònomes, en la nota mitjana en Llengua castellana i Literatura de la passada Selectivitat.

Són dades que cobren actualitat després que aquests dies saltés la polèmica per la intenció del Govern de garantir l’ensenyament del castellà com a llengua vehicular en els col·legis catalans, tal com així mateix fixen diferents sentències.

Quant al percentatge d’alumnat que va aprovar l’esmentada matèria, si la mitjana estatal es va situar en el 82,20%, Catalunya és per sobre, aconseguint un 83,80 % d’aprovats.

També la dada de Catalunya és superior al de la resta d’autonomies amb llengua cooficial ja que els esmentats percentatges van ser: Balears (71,15 %), Galícia (83,24 %), Comunitat Valenciana (78,29 %) i País Basc (76,25 %).

Els alumnes catalans se situarien al lloc sisè, entre les disset autonomies.

Si ens fixem en les dades de tot Espanya, les Canàries són la comunitat que lidera els millors resultats en Llengua Castellana i Literatura, seguida d’Astúries.

En aquesta assignatura, els alumnes de les Balears i País Basc obtenen les pitjors dades.

L’estadística del departament que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo també dóna informació sobre els resultats en la Selectivitat de l’any passat entre les autonomies en l’assignatura de Llengua cooficial.

Si la nota mitjana total de l’esmentada matèria se situa en 6,46, només la superen el País Basc, els alumnes del qual treuen la millor qualificació, 7,66, i els de la Comunitat Valenciana (6,47).

Els alumnes de les Balears van treure de mitjana un 6,37, els catalans un 6,26 i els gallecs un 5,77.

En concret, els alumnes catalans van treure pitjor nota de mitjana en Llengua cooficial que a Llengua castellana i Literatura (6,26 davant 6,41), igual com els gallecs (5,77 davant 6,34).

tracking