SEGRE

POLÍTICA COMPTES PÚBLICS

Rivera considera “trencat” el preacord pressupostari

Ho condiciona a una equiparació salarial de les policies || Montoro critica les “objeccions” mostrades per Ciutadans

Albert Rivera (dreta), durant la sessió de control al Congrés.

Albert Rivera (dreta), durant la sessió de control al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va llançar ahir un ultimàtum al Govern davant d’un possible suport als Pressupostos Generals de l’Estats i el va avisar que està trencant el preacord pressupostari a l’oferir una equiparació salarial insuficient entre policies nacionals i autonòmics. “Ho dic sense cridar però amb rotunditat: no hi haurà pressupostos si no hi ha equiparació salarial entre la Policia, la Guàrdia Civil i les policies autonòmiques”, va apuntar Albert Rivera al Congrés dels Diputats, mentre que recordava que aquest últim “és un altre incompliment més, no només en el camp de la corrupció amb els imputats, també en un acord pressupostari”.

Per la seua part, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va tornar a insistir que el Govern central té la intenció de presentar “com més aviat millor” els Pressupostos Generals per al 2018 i té les “portes obertes” per negociar amb els grups i concretar els pactes amb Ciutadans, al qual va retreure que des del Nadal posi “més objeccions” i condicions per tirar endavant els comptes públics. En aquesta línia es va expressar també el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, que espera el partit taronja “torni a asseure’s a la taula de negociació” perquè “del que es deia al principi al que poden estar plantejant els sindicats hi ha una diferència abismal”. Tot i així, va apel·lar al diàleg i va assegurar que “arribarem a un acord final”.

Rajoy preveu un acord per a finals de juny, “exactament igual que l’any passat”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, també va fer referència als pressupostos i es va expressar amb contundència al demanar a Mariano Rajoy que no s’escaquegi i compleixi la seua obligació de presentar els comptes públics.

“Mentre vostès estiguin en llibertat, senyor Mariano Rajoy, vinguin a donar la cara i facin la seua feina, deixin de ser il·legals”, va afirmar.

“La meua intenció és presentar el projecte de pressupostos generals de l’Estat a temps, per tenir-los aprovats a finals de juny, exactament igual que l’any passat. Llavors vam ser capaços d’arribar a un acord”, va contestar Rajoy.

tracking