SEGRE

GUERRA ORIENT MITJÀ

Turquia amenaça les tropes sirianes amb un atac si donen suport als rebels kurds

Imatge al Ghouta Oriental dimarts, després dels bombardejos.

Imatge al Ghouta Oriental dimarts, després dels bombardejos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Turquia va advertir ahir les forces progovernamentals sirianes d’exposar-se a “greus conseqüències” si decideixen tornar a entrar a la regió d’Afrin per ajudar les Unitats de Protecció Popular (YPG), milícia kurdosiriana titllada de grup terrorista per l’Executiu d’Ankara.

L’amenaça es va donar arran de l’entrada dimarts d’un comboi format per uns 40 o 50 vehicles, pertanyents a les forces lleials al Govern de Damasc, per prendre el control sobre la regió d’Afrin, encara que van haver de retirar-se davant del foc de l’artilleria turca.

Mentrestant, al districte de Ghouta Oriental, situat als afores de Damasc i principal feu opositor al règim sirià, es va tornar a produir ahir una jornada sagnant amb 38 morts i més de 117 ferits pels bombardejos i trets de l’artilleria de l’Executiu sirià.

L’Observatori Sirià dels Drets Humans va informar que helicòpters militars van llançar barrils explosius mentre les tropes lleials al Govern disparaven coets tipus terra-terra.

Unicef va emetre dimarts un comunicat en blanc al “no tenir paraules” per descriure la situació. Des de diumenge hi han mort 310 persones, entre les quals 72 menors.

tracking