SEGRE

ÍNDEX TRANSPARÈNCIA

Espanya obté el pitjor resultat de la seua història en percepció de corrupció

Costa va dir actuar amb el vistiplau de Camps

Espanya obté el pitjor resultat de la seua història en percepció de corrupció

Espanya obté el pitjor resultat de la seua història en percepció de corrupció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya va obtenir el pitjor lloc i puntuació de la seua sèrie històrica a l’Índex de Percepció de la Corrupció, que elabora Transparència Internacional (TI) des del 1995, amb una puntuació de 57 sobre 100, sent 0 molt corrupte i 100 absència de corrupció, situant-se entre les posicions 42 i 45 d’un total de 180 països avaluats. El 2016 Espanya tenia una qualificació de 58 sobre 100 i ocupava la posició 41 en la qualificació de països. El seu millor resultat es va produir al 2004 amb 71 punts sobre 100 i que li van atorgar la posició 22 en el rànquing mundial.

Segons va explicar el president de TI a Espanya, Jesús Lizcano, el resultat del 2017 consolida el descens dels últims anys i “bat un rècord negatiu”. Va destacar que Espanya es troba entre els llocs 18 i 20 dels països de la Unió Europea d’un total de 28, que tenen una qualificació mitjana de 65. Respecte als països integrants de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), format per 35 països membres, Espanya es trobaria entre les posicions 27 i 28. En aquesta nova qualificació Espanya empata amb països com Xipre, la República Dominicana o la República Txeca, sent l’Estat que més empitjora al costat d’Hongria i Xipre.

Espanya obté una classificació de 57 sobre 100, empatant amb Xipre i la República Txeca

En un altre ordre de coses, la senadora popular i exsecretària general del PP valencià Adela Pedrosa va assegurar ahir que el 2004 Ricardo Costa, llavors el seu segon al partit, li va dir que s’encarregaria dels comptes de la formació i que comptava amb el vistiplau del president, Francisco Camps. Costa va confessar que hi va haver actes a les eleccions municipals del 2007, en què Pedrosa era candidata, que es van finançar il·legalment, encara que ella nega saber que hi hagués irregularitats.

tracking