SEGRE

Torrent convoca per a l'1 de març el ple del Parlament sobre la investidura

La reunió de la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus

Torrent convocarà un ple per a la setmana vinent per abordar el bloqueig i l'article 155Parlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per a dijous vinent 1 de març el ple per debatre quatre propostes de resolució, tres d’elles per abordar el bloqueig de la investidura i la quarta per "ratificar la confiança" a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. El Parlament ha informat que aquest ple, al qual aquest matí han donat llum verda la Mesa i la Junta de Portaveus sense fixar data, se celebrarà finalment dijous 1 de març a les 10 del matí.

El debat d’aquestes quatre propostes tindrà lloc de forma consecutiva i per ordre de presentació davant del registre del Parlament, per la qual cosa la primera serà la que han presentat els 'comuns’, seguida de la del PSC, la de JxCat i, l’última, la de Ciutadans.

Cada grup proponent disposarà de 15 minuts per exposar la seua respectiva iniciativa i, a continuació, els grups que no han presentat propostes pròpies tindran 7 minuts i mig per donar a conèixer els seus arguments.

L’última de les propostes que es votarà és la que ha registrat avui JxCat en solitari per "ratificar la confiança" a Carles Puigdemont com a "president de la Generalitat" i en la qual insten a "restaurar" la institució de la Presidència després de la intervenció i destitució del Govern per l’aplicació del 155.

La iniciativa de Ciutadans, en canvi, és per abordar "el desbloqueig de la situació de crisi institucional i política" a Catalunya.

En la mateixa línia, la de Catalunya En Comú-Podem versa sobre "el restabliment de l’autogovern, la sobirania del Parlament i el desbloqueig".

La proposta de resolució del PSC-Units reclama que s’iniciï el termini de dos mesos establert perquè tingui lloc la investidura del president de la Generalitat, i també que es rebutgi "qualsevol proposta unilateral".

El PPC ha presentat una cinquena proposta de resolució en la mateixa línia encara que, per haver-la registrat més tard, no ha entrat en l’ordre del dia del ple, però s’espera que finalment es inclosa abans que se celebri l’esmentada sessió plenària.

tracking