SEGRE

Torrent convocarà un ple per a la setmana vinent per abordar el bloqueig i l'article 155

La data concreta es coneixerà aquesta tarda

La reunió de la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus

Torrent convocarà un ple per a la setmana vinent per abordar el bloqueig i l'article 155Parlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, convocarà un ple la setmana vinent destinat a debatre quatre propostes de resolució, tres d’elles per abordar el bloqueig de la investidura del president i la quarta, per rebutjar l’article 155 i reconèixer la legitimitat de Carles Puigdemont. Segons ha indicat Torrent, la data concreta del ple es coneixerà aquesta tarda però, en qualsevol cas, tindrà lloc durant la setmana vinent, i en el mateix únicament es debatran i votaran quatre propostes de resolució presentades pels 'comuns’, PSC-Units, Ciutadans i JxCat, respectivament.

El debat d’aquestes quatre propostes tindrà lloc de forma consecutiva i per ordre de presentació davant del registre del Parlament, per la qual cosa la primera serà la que han presentat els 'comuns’, seguida de la del PSC, la de Ciutadans i l’última, la de JxCat.

Cada grup proponent disposarà de 15 minuts per exposar la seua respectiva iniciativa i, a continuació, els grups que no han presentat propostes pròpies tindran 7 minuts i mig per donar a conèixer els seus arguments. L’última de les propostes que es votarà és la que ha registrat avui JxCat en solitari per "ratificar" Carles Puigdemont com a "president de la Generalitat" i en la qual insten a "restaurar" la institució de la Presidència després de la intervenció i destitució del Govern per l’aplicació del 155.

La proposta de resolució del PSC-Units reclama que s’iniciï el termini de dos mesos establert perquè tingui lloc la investidura del president de la Generalitat, i també que es rebutgi "qualsevol proposta unilateral". Segons ha explicat el president del Parlament, els grups disposen de temps fins dimarts a les 14 hores per presentar esmenes a cada una de les propostes de resolució.

En la Junta de Portaveus d’avui s’ha aprovat un nou repartiment de la ubicació dels escons a l’hemicicle i un acord per a la composició de les comissions mitjançant el sistema de restes majors, la qual cosa permetrà reproduir les majories que hi ha a la cambra.

La designació de senadors per part del Parlament ha quedat exclosa del pròxim ple i quedarà pendent per al següent que se celebri.

tracking