SEGRE

EUA POLÈMICA ARMAMENTÍSTICA

Trump suggereix que s’armi els professors per evitar matances

Assegura que “una escola sense armes és un imant per a la gent malvada” || L’Associació Nacional del Rifle acusa els demòcrates de polititzar les matances

Sam Zeif plora desconsoladament davant la mirada de familiars de les víctimes i de Donald Trump.

Sam Zeif plora desconsoladament davant la mirada de familiars de les víctimes i de Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va suggerir ahir la possibilitat d’entregar armes als professors per intentar evitar matances a les escoles del país com la de la setmana passada en un institut de Florida en el qual van morir 17 persones.

“Si hi ha un professor que sigui adepte a les armes de foc, podria haver acabat l’atac molt ràpidament. Ho analitzarem molt seriosament”, va assegurar. Poc més tard va matisar la seua proposta per assegurar que el seu pla és només armar “els millors”. “Una escola sense armes és un imant per a la gent malvada”, va escriure a Twitter.

Trump es va reunir amb familiars de víctimes de tirotejos, als quals va prometre mesures

Les paraules de Trump van tenir lloc durant una trobada amb supervivents del tiroteig a l’institut Stoneman Douglas de Parkland (Florida) i pares de les víctimes del succés i altres tirotejos en centres escolars al país nord-americà.

Durant la reunió, va donar suport, a més, a canviar els controls d’antecedents i les anàlisis psicològiques de les persones que vagin a adquirir armes, així com els límits d’edat per a la compra d’armes.

Tant víctimes i familiars com defensors de la liberalització de l’adquisició de les armes de foc, com el senador republicà Marco Rubio o fins i tot la representant de l’Associació Nacional del Rifle (NRA), Dana Loesch, van rebutjar el suggeriment de Trump per admetre que els professors vagin armats a les classes.

Per la seua part, Sam Zeif, un dels estudiants de l’institut escenari de l’últim tiroteig i present a l’acte amb el president nord-americà, va manifestar “no entendre” com és possible “poder anar a una botiga i comprar una arma de guerra”. “No permetem que això torni a passar, sisplau”, va afegir.

Mentrestant, l’Associació Nacional del Rifle (NRA) dels Estats Units va acusar les “elits” del Partit Demòcrata de polititzar el tiroteig perpetrat a Parkland reclamant un enduriment dels controls en matèria d’armes.

“Les elits no es preocupen gens ni mica del sistema escolar dels Estats Units ni dels seus alumnes”, va criticar el cap de l’Associació Nacional del Rifle (NRA), Wayne LaPierre. El seu objectiu, va dir, “és eliminar la Segona Esmena (de la Constitució) i la llibertat per portar armes perquè puguin eradicar totes les llibertats individuals”.

tracking