SEGRE

PANORAMA

Baixa 8 punts el suport a la independència tot i guanyar encara en escons

Segons l’últim sondeig realitzat pel CEO

Els funcionaris surten en protesta pel 155 - Els funcionaris de la Generalitat es van concentrar ahir a Lleida per defensar l’escola catalana i protestar contra l’aplicació de l’article 155, coincidint amb el 37 aniversari de l’intent de c ...

Els funcionaris surten en protesta pel 155 - Els funcionaris de la Generalitat es van concentrar ahir a Lleida per defensar l’escola catalana i protestar contra l’aplicació de l’article 155, coincidint amb el 37 aniversari de l’intent de c ...OSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim sondeig realitzat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) mostra un descens de 8 punts en el suport a la independència, caient al 40,8% i augmentant els seus detractors al 53,9%. Tot i així, en cas de realitzar unes noves eleccions, els partits independentistes revalidarien la majoria absoluta al Parlament de Catalunya. Segons l’enquesta, Cs empataria en escons amb ERC al treure entre 33 i 35 diputats; JuntsxCat descendiria fins a la tercera posició amb una forquilla de 29 a 31 escons; el PSC en perdria d’un a dos amb un resultat de 15-16; CatECP igualaria el seu anterior resultat, tornant a obtenir 8 diputats; la CUP doblaria resultats a l’obtenir entre 7 i 8 escons; el Partit Popular es mantindria entre els 3 i 4 diputats. Això donaria als partits independentistes una franja de 69 pel tram baix i 74 per l’alt, revalidant la majoria absoluta en tots dos casos, establerta en els 68 diputats.

Ni Generalitat ni Govern central no surten ben parats del sondeig del CEO. El Govern català suspèn amb un 4,19 sobre 10, encara que amb la població dividida en la seua opinió a l’obtenir un 49,9% dels vots entre 0 i 4, i un 49,2 entre 5 i 10. En canvi, el rebuig del Govern central, amb un 2,07 sobre deu, és més uniforme al rebre un 80% dels vots entre 0 i 4 i tan sols un 19,5 entre el 5 i 10.

Tant el Govern com el Govern central suspenen amb un 4,19 i un 2,07 respectivament

Respecte a l’acceptació de la Constitució, un 45% dels catalans la rebutjarien en un referèndum, mentre que un 34,8% ratificarien la seua forma actual. On la majoria dels enquestats sembla coincidir és en la valoració de la situació política actual. Un 72,8 considera que la situació política actual és dolenta o molt dolenta, un 9,8 considera que no és ni bona ni dolenta i tan sols un 14,1% considera que és bona o molt bona.

El sondeig s’ha realitzat sobre una mostra de 1.200 persones en plenes negociacions sobre la investidura.

tracking