SEGRE

CORRUPCIÓ FINANCES

Investiguen empresaris del 3% per presumpte blanqueig

La policia detecta moviments sospitosos en els seus comptes d’Andorra || No es pot determinar l’origen dels fons

Xavier Tauler arriba als jutjats del Vendrell.

Xavier Tauler arriba als jutjats del Vendrell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va informar ahir que havia detectat moviments bancaris sospitosos de blanqueig de capitals i operacions “fiscalment opaques” en els comptes d’Andorra de quatre empresaris investigats pel presumpte pagament de comissions a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en l’anomenat cas 3%, Jordi Sumarroca, Jordi Soler, Sergio Lerma i Xavier Tauler.

La investigació es basa en els resultats de la comissió rogatòria que el jutge del Vendrell que investigava el cas del 3%, ara en mans de l’Audiència Nacional, va enviar a Andorra per obtenir informació sobre els moviments bancaris dels quatre empresaris investigats.

Els investigats són Jordi Sumarroca, Jordi Soler, Sergio Lerma i Xavier Tauler

A l’informe emès per la Guàrdia Civil s’adverteix que mitjançant l’anàlisi dels formularis i dels moviments bancaris no va ser possible determinar l’origen dels fons que van utilitzar els empresaris per obrir els seus comptes personals. Tot i així, les operacions bancàries van permetre revelar el “coneixement i voluntat” d’utilitzar “jurisdiccions estrangeres d’escassa o nul·la tributació”.

Segons van apuntar els agents, en aquests moviments es revela també que les esmentades operacions “reuneixen tots els requisits per romandre opaques fiscalment” a l’utilitzar comptes per a no residents a Andorra, Suïssa i Panamà, la contractació de fons d’inversió domiciliats a les illes Verges, considerades un paradís fiscal, i inversions en altres països, com el Perú.

En el cas del compte vinculat a Tauler, exconseller delegat del grup Copisa, la Guàrdia Civil investiga una sèrie de moviments internacionals de fons presumptament vinculats amb el blanqueig de capitals.

En el cas de Jordi Sumarroca, s’investigarien la venda de fons d’inversió a les illes Verges, així com moviments sospitosos en el seu compte d’Andbank. Jordi Soler estaria investigat per ser titular de productes bancaris per a no residents a Andorra, mentre que Lerma seria investigat per la cancel·lació d’un compte a Andorra.

tracking