SEGRE

PANORAMA

La cúpula judicial catalana planta Torrent al parlar de “presos polítics”

En la seua intervenció al Col·legi d’Advocats davant del ministre Catalá || El president del TSJC i els fiscals en cap de Catalunya i Barcelona abandonen la sala

Roger Torrent amb la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay.

Roger Torrent amb la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Jesús María Barrientos i els fiscals en cap de Catalunya i Barcelona, Francisco Bañeres i Concha Talón, van abandonar ahir la sala on tenia lloc un acte del Col·legi d’Advocats de Barcelona després del discurs del president del Parlament, Roger Torrent. El president de la Cambra catalana va aprofitar la presència del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per criticar la judicialització de la justícia espanyola i va denunciar l’existència de presos polítics, amb referència als líders independentistes empresonats, i citar l’informe que Amnistia Internacional va publicar dimecres criticant l’“atac als drets humans” per part de l’Estat espanyol. La intervenció de Torrent no va agradar als magistrats, que van abandonar la sala entre els aplaudiments i xiulets dels assistents. La degana del col·legi, Maria Eugènia Gay, li va retreure aquesta part del discurs i li va dir que “no podies fer això, sisplau, president, no era la idea”, a la qual cosa Torrent va respondre demanant que li deixessin acabar el discurs. Catalá li va preguntar per què havia vingut i li va recriminar que donés la seua opinió personal en el Fòrum, i va evitar replicar al president del Parlament en la seua intervenció. En declaracions posteriors a la premsa, el ministre va dir que en aquesta trobada no tocava “fer política” i va titllar de falses les premisses del discurs. L’acte ja va començar amb mal peu. Torrent va evitar haver de fer-se la foto amb el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i amb el ministre de Justícia arribant més tard a l’acte.

Convocat per dijous el ple per desbloquejar la investiduraEl president del Parlament, Roger Torrent, va informar ahir els portaveus dels grups parlamentaris que el ple per desbloquejar la investidura tindrà lloc dijous a les 10.00 hores del matí.

tracking