SEGRE

FINANÇAMENT GÜRTELA

Les irregularitats en la visita del papa duen Camps davant el jutge

Investigat per prevaricació, malversació i falsedat

Francisco Camps, amb el papa.

Francisco Camps, amb el papa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de València que investiga les irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa el 2006 a València, va citar ahir a declarar l’expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps com a investigat pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat.

També van ser citats l’exvicepresident del Consell Víctor Campos, l’expresident de les Corts Juan Cotino i el president de la Fundación V Encuentro Mundial de les Familias Esteban Escudero.

El representant legal i la secretària general de la fundació, Francisco Javier Jiménez i Henar Moliner, també van ser cridats a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV), així com dos membres del patronat, el secretari de l’arquebisbat Antonio Ramón Corbí i l’exdirector de l’Institut Valencià de Finances Enrique Pérez Boada.

La causa, que va ser oberta el juliol del 2016 té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata. S’hi investiguen presumptes irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el 2006. Aquestes contractacions s’haurien realitzat presumptament sense respectar les normes generals de contractació i sense concurs ni concurrència pública.

Amb aquesta nova citació, Francisco Camps acumula tres investigacions centrades en diferents aspectes de la seua etapa al capdavant de la Generalitat. Les dos primeres es refereixen a irregularitats en el cas Valmor.

tracking