SEGRE

POLÍTICA

Torrent es reafirma en la seua defensa dels "diputats presos i exiliats"

Assegura que "si normalitzés aquesta anomalia, no estaria complint les funcions del meu càrrec"

Torrent es reafirma en la seua defensa dels

Torrent es reafirma en la seua defensa dels "diputats presos i exiliats"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, s’ha reafirmat en la seua defensa dels drets dels 135 diputats catalans, inclosos els "presos i exiliats, fins que siguin a casa".

A la seua pàgina de Facebook, Roger Torrent fa avui diverses consideracions sobre el desenvolupament de la sessió d’ahir en el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i els fiscals en cap de Catalunya i de Barcelona, Francisco Bañeres i Concha Talón, respectivament, van abandonar l’acte després que Torrent denunciés, en un dur discurs, les "lesions greus" dels drets fonamentals a Espanya i l’existència de "presos Polítics".

El president del Parlament presidia, al costat de la cúpula judicial i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, l’acte de celebració de la festivitat de l’advocacia de Barcelona, a la seu de la institució, una cerimònia en la qual diversos lletrats van exhibir llaços grocs en protesta pels polítics independentistes empresonats.

Torrent ha argumentat en el seu Facebook que presideix un Parlament "que viu una situació anòmala: amb diputats a la presó i en l’exili, que es veuen privats dels seus drets polítics, i, en conseqüència, els dels centenars de milers de persones que els han votat".

Ha considerat, ja que, la seua "obligació" de vetllar pels seus drets perquè, si no ho fes, "si normalitzés aquesta anomalia, no estaria complint les funcions del meu càrrec", opina.

Segons el seu parer, la llibertat d’expressió ha de ser vàlida per a tothom i això inclou "aquells que vulguin expressar el seu desacord" amb les seues paraules abandonant l’acte.

"Considero bàsic el respecte institucional, però la defensa de la llibertat d’expressió es demostra, sobretot, quan veiem o escoltem coses que no ens agraden", afegeix.

El president del Parlament català ha opinat que el sistema judicial català i espanyol "és ple de bons professionals, que creuen en la Justícia, la democràcia i l’Estat de dret."

"I precisament per això és necessari que els professionals del món jurídic assumeixin, com em consta que fan, la gravetat del moment que estem vivint," ha indicat.

També dóna les gràcies als advocats i advocades pel treball que realitzen i els anima a continuar defensant "amb fermesa, rigor i determinació els drets i les llibertats".

tracking