SEGRE

TRAGÈDIA TIROTEIG

Un policia de l’institut de Florida va eludir enfrontar-se amb l’assassí

Dimiteix després de ser suspès del seu càrrec pel xèrif del comtat || Primeres ruptures de contractes amb l’Associació Nacional del Rifle dels Estats Units

Trump, durant la 45a Conferència anual de Acció Política Conservadora a Maryland.

Trump, durant la 45a Conferència anual de Acció Política Conservadora a Maryland.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficial de Policia encarregat de la seguretat a l’escola secundària Marjory Stoneman Douglas, a Parkland, va dimitir dijous del seu càrrec després de ser suspès pel xèrif del comtat de Broward i se li obrís una investigació interna al confirmar-se que no va fer res durant el tiroteig que va deixar 17 morts el Dia de Sant Valentí.

El policia Scot Peterson, de 54 anys, era present a les instal·lacions educatives quan Nikolas Cruz va entrar a l’escola i va disparar indiscriminadament contra estudiants i professors. Peterson anava armat durant el tiroteig però va evitar enfrontar-se al tirador i es va mantenir en una posició defensiva esperant que acabés l’assalt.

Trump va dir “covard” a l’agent armat que no va actuar durant la matança a l’institut de Parkland

“Hauria d’haver entrat, hauria d’haver-se enfrontat a l’assassí i hauria d’haver matat l’assassí”, va afirmar el xèrif del comtat de Broward, Scott Israel, en una roda de premsa dijous a la nit.

El mateix president dels EUA, Donald Trump, va anomenar “covard” Peterson. “És un covard (...) o simplement es va quedar gelat davant de l’extrema pressió”, va afirmar Trump a la Casa Blanca instants abans de desplaçar-se a Maryland, on aquests dies se celebra la Conferència d’Acció Política Conservadora.

Així mateix, Trump va insistir en la seua proposta d’armar el “10 o 20%” dels professors dels EUA perquè puguin respondre a possibles tirotejos a les escoles i va proposar de pagar-los un plus.

“Hi ha gent que és bona que s’hi oposa. No els agrada la idea que els professors ho facin”, va afirmar.

Mentrestant, el banc privat dels EUA més gran, First National Bank of Omaha, i el gegant del lloguer de cotxes Enterprise Rent-A-Car, han tallat les relacions amb l’Associació Nacional del Rifle (NRA) després que les xarxes socials cridessin al boicot a les empreses que tenen relacions amb l’esmentada associació arran de l’últim tiroteig.

L’esdeveniment era una de les grans oportunitats per al president dels Estats Units d’arengar el seu electorat conservador de cara als comicis i el mandatari no la va desaprofitar, apel·lant des d’un primer moment la necessitat de mobilització entre les seues files.

“Per al 2018 necessitem que el vostre entusiasme es mantingui. Ara esteu feliços i conformes, però no us conformeu; si entren (els demòcrates al Congrés) revocaran la vostra Justícia, la Segona Esmena (relativa al dret a posseir i portar armes de foc), la retallada impositiva,” va augurar el magnat.

Trump provoca l’èxtasi a la cimera dels conservadorsEl president dels Estats Units, Donald Trump, va provocar ahir l’èxtasi entre el públic de la Conferència de Acció Política Conservadora (CPAC), l’anomenada Super Bowl dels republicans del país, que el va coronar com el líder que els guiarà a les eleccions legislatives d’aquest any.

tracking