SEGRE

PRÒXIM ORIENT VIOLÈNCIA

L’ONU aprova un alto el foc de trenta dies per a Síria

Després dels intents fallits per l’oposició de Rússia || En una setmana han mort més de 500 persones a Ghouta Oriental

Un nen rep tractament mèdic en un hospital després de resultar ferit en un bombardeig a Douma.

Un nen rep tractament mèdic en un hospital després de resultar ferit en un bombardeig a Douma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Seguretat de l’ONU va aprovar ahir per unanimitat una resolució que estableix un alto el foc immediat amb finalitats humanitàries per a Síria i d’una durada de trenta dies, després de diversos intents infructuosos divendres per l’oposició russa, aliada del règim de Damasc.

El text de la resolució estableix clarament que l’àmbit d’aplicació per a l’alto el foc és de tot el territori nacional sirià i preveu que s’enviïn combois de l’ONU amb material humanitari a totes les zones que sigui necessari.

Més de 400.000 persones pateixen gana per la carestia dels productes a causa del setge a Ghouta

A més, inclou protecció per a les evacuacions sanitàries urgents, segons va explicar la delegació sueca davant de l’ONU, impulsora, al costat de Kuwait, del projecte de resolució. Una setmana d’intensos atacs aeris, d’artilleria i amb míssils ha provocat almenys 510 morts, entre ells 127 menors, a la regió de Ghouta Oriental, el principal bastió opositor als afores de Damasc, segons l’últim recompte de l’Observatori Sirià de Drets Humans.

Ahir almenys 32 civils, dels quals vuit nens i vuit dones, van perdre la vida en bombardejos d’avions de guerra sobre les poblacions de Douma, Harasta, Zamalka, Beit Saua i Al-Shifunia, en una jornada en què també van ser blanc dels atacs les localitats d’Otaya, Al-Mashabiya, Hush al-Dauahra i Kafr Batna.

De les morts registrades ahir, almenys dotze es van produir a Douma, la ciutat més gran de Ghouta Oriental, àrea ubicada al nord-est de la capital siriana i que està controlada en un 30% per les faccions rebels, com l’Exèrcit de l’Islam i la Legió de la Misericòrdia.

A part de la violència, els habitants de Ghouta Oriental –uns 400.000, segons l’ONU– pateixen gana per la carestia de productes, des que dimecres els comerços tanquessin les portes.

tracking